r
Nosalty Logó

Sajtos zsemlegombóc

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Cafika
Sajtos zsemlegombóc
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 630 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 3778 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 284 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.3 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2071.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    653 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    412 mg
  • Nátrium
    899 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    259 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 630 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    163.9 g

Zsír

  • Összesen
    226.2 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    28 g
  • Koleszterin
    1023 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12426.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    279 mg
  • Kálcium
    3920 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    317 mg
  • Foszfor
    2470 mg
  • Nátrium
    5396 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    270.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    523.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1569 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    191 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    592 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1551 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    218 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1064 micro
Összesen 3778 kcal
  • 14% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    936.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    295 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    186 mg
  • Nátrium
    406 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 284 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Szárított zsemlekockát jó esetben tudunk venni, ha nem, akkor a másnapról maradt zsemlét szeleteljük vékonyra, majd kockázzuk fel, és ezt hagyjuk szikkadni. (Gluténmentes változatban én a dr. Schär toast-kenyerét kockáztam fel, szárítottam.)
  2. A hagymát megpucoljuk, megmossuk, apróra metéljük, majd forró olajban megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről.
  3. A sajtokat (finomabb, ha jó, érlelt sajtokat, többfélét használunk) szintén kis kockákra metéljük.
  4. A tojásokat leütjük, megsózzuk, hozzáadjuk az apróra metélt snidlinget vagy petrezselymet, a maradék tejet, jó habosra verjük.
  5. A zsemlekockát egy nagy, erős falú tálba tesszük, meglocsoljuk 8-10 ek tejjel, megszórjuk a liszttel, hozzáadjuk a sajtot, a hagymát, fakanállal elkeverjük, majd hozzáöntjük a felvert tojásokat. Fakanállal elkeverjük, majd kézzel "gyúrjuk" tovább, kinyomkodva a levegőt a masszából.
  6. Ha elég jól összeáll a massza, akkor letakarva hagyjuk szikkadni kb. 35-40 percet.
  7. Egy tálba vizet töltünk, formázás előtt mindig benedvesítjük a kezünket, és kis labdákat formázunk a masszából (ne legyen túl híg), gondosan össze-, kinyomkodva a levegőt! Majd egy tálcára rakjuk őket.
  8. Ha készen vagyunk, akkor egy lábasban felteszünk vizet forrni, sózzuk, majd a gombócokat készre főzzük.
  9. Egy kis edénykében barnára pirítjuk a vajat.
  10. A gombócokat tányérra helyezzük, megszórjuk reszelt parmezánnal, és a barna forró vajjal leöntjük.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 142
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15466
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 24.

Ajánló

Én most friss salátával tálaltam, de lehet marhapörkölt vagy szaftos husik mellé is tálalni köretnek is. Ez az adag kb. 6 személyre szól, ha sok, akkor is érdemes ezt a mennyiséget elkészíteni, mert kitűnően le lehet fagyasztani. Érdemes egy gombócot előre kifőzni, hogy jó-e az állaga, nehogy az egész munkánk szétfőjön. Érdemes kevesebb tejet beletenni az elején, vagy további kenyérkockával, liszttel sűríteni, ha híg.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez egy dél-tiroli specialitás, nagyon finom.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

7 módszer, hogy javuljon az egyensúlyérzékünk

Alig figyelünk rá, pedig az egyensúly alapvető fontosságú a mindennapi életben: szerepet játszik a legegyszerűbb feladatokban is, például az állásban vagy a járásban, de segíti az olyan összetettebb mozgásformákat is, mint a focizás vagy éppen a súlyemelés.

Szabó Anna

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...