Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Petrezselymes zsemlegombóc -Zsemlegombóc 2.

Petrezselymes zsemlegombóc -Zsemlegombóc 2.
Petrezselymes zsemlegombóc -Zsemlegombóc 2.
45 perc / előkészület: 20 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a zsemlegombócot már gyerekkorom óta ismerem, anyumtól tanultam. A petrezselymes, egytálételes választást nagyanyámtól. Ő adta a tippet sajttal és tejfellel, ami a lányomnak tetszett meg. De természetes módon mindenki úgy eszi, ahogy az ízlése diktálja. Ha nincs zsemle, mint nagyanyámnál se volt mindig, akkor a szikkadt kenyérszeleteket vágjuk fel, abból is kell 4-5 szelet. Semmi ízváltozás nincs a zsemle és a kenyér közt.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Egy vadashoz vagy gombapaprikáshoz adva, simán kínáljunk egy pohár finom bort mellé. Ivott már itt vendég fehérbort, és vörösbort is hozzá, ez is ízlés kérdése. Gyerekeknek ásványvíz vagy szörp.
Adhatjuk köretnek vadas mellé, gombapaprikás mellé, zöldborsópörkölt mellé.
A lányom frissen szaggatva, reszelt sajttal és tejfellel szereti.
Kinek, hogy ízlik.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemlét apró kockákra vágjuk, és egy tálba tesszük.
  2. Egy másik tálba a liszt kerül, a finomra vágott petrezselyemzöldje, a só, a bors, a tojások.
  3. A zsemlekockákat egy lábasba tesszük, és az olajat ráöntve, közepes lángon kevergetve, szépen megpirítjuk.
  4. Ha kész, beleöntjük a másik tálba, amibe a tojásos-lisztes anyag várakozik.
  5. Elkezdjük összekeverni, majd ha úgy érezzük -és általában igen- kevés vizet adunk hozzá. Ha túl ragacsos lenne, akkor kevés lisztet adagolunk a masszához, addig, amíg szépen össze nem állt az egész massza.
  6. Vizet rakunk fel forrni sóval és olajjal, ebbe forráskor evőkanállal beleszaggatjuk a zsemlegombócokat, aki nagyon ügyes, az megteszi kézzel, igazi kis gombócokat formázva, aki siet, az kanalas módszert választ.
  7. Ha feljön a víz tetejére, kiszedjük egy tálba. Ha mind kiszaggatva, és kiszedve, tálaljuk.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 30 300
elküldve: 3
receptkönyvben: 286
elkészítve: 14/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: köretek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zsemlegombóc petrezselyemmel, fűszeres zsemlegombóc

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mkata
M.Kata / mkata Wed, 2015-09-16 14:34

Kedves Éva-Anyóca! Köszönöm a receptet, ma ezt készítettem a vadashoz, isteni volt! Könnyű és finom.

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2015-09-21 13:44

Kedves M.Kata/mkata!

Nagyon örülök neki, hogy kipróbáltad, és hogy ízlett. :)
További szép vénasszonyos őszt kívánok. :)

Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Thu, 2010-08-12 19:37

lotifut!a víz tutira van 1-2 dl, attól függ, hogy az összes anyag, amit összekeverek, mennyire kezd összeállni, mert lehet, hogy még kell fél esetleg még egy harmadik deci is, végül is egy jó gazdag nokedlitésztát kapsz.Éva-Anyóca

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut Wed, 2010-08-11 21:02

Naggyon tetszik! A kép szerintem is nagyon jó! Gratulálok!
Azért azt elárulod, hogy az elején mennyi víz kerüljön hozzá? Fél deci, egy deci? Köszönöm!

A szokásos nokedli tésztájába általában (ha a többihez passzol) szoktam tenni apróra vágott petrezselymet. Gazdagabb lesz az íze és színesebb az étel. Ha pl. pörkölt mellé kelül, akkor színben is magyaros. :)

lotifut
Szabolcsi Ildikó / lotifut Wed, 2010-08-11 21:01

Naggyon tetszik! A kép szerintem is nagyon jó! Gratulálok!
Azért azt elárulod, hogy az elején mennyi víz kerüljön hozzá? Fél deci, egy deci? Köszönöm!

A szokásos nokedli tésztájába általában (ha a többihez passzol) szoktam tenni apróra vágott petrezselymet. Gazdagabb lesz az íze és színesebb az étel. Ha pl. pörkölt mellé kelül, akkor színben is magyaros. :)

449
zsemle 5 db
tojás 3 db
2 tk
négyszínű bors 2 csipet
napraforgó olaj 4 ek
petrezselyem 0.5 csokor
finomliszt 40 dkg
víz 1 dl