Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsemlegombóc Dézi konyhájából

Zsemlegombóc Dézi konyhájából
Zsemlegombóc Dézi konyhájából
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan elkészíthető. Nálunk nagyon megy, fiam kedvence.

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Szaftos husikhoz, illetve vadasmártáshoz ajánlott.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsemlét apró kockára vágjuk, majd sütőben picit megszikkasztjuk, pirítjuk.
  2. A hagymát a zsíron megpirítjuk.
  3. A lisztet, a tojást, a sót, borsot, a petrezselyemzöldet vízzel kikeverjük, majd hozzáadjuk a zsemléket és a pirított hagymát, ezzel is összekeverjük.
  4. Vizes kézzel gombócot formázunk, és kifőzzük. Vadasmártás mellé kínáljuk. Én dupla adagot készítek, mert 1 adagból nem sok van.
  • költség: 400 Ft
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 61 443
elküldve: 13
receptkönyvben: 375
elkészítve: 24/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Dézi

Mióta szakács: 2011.10.11.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gombóc vadashoz, zsemlés gombóc, fűszeres zsemlegombóc

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csilla88
csilla88 Wed, 2018-06-06 21:53

Nagyon jó zsemlegombóc recept :) köszönöm elsőre nem sikerült mert nem főztem elég sokáig, de azóta már tudom, hogy ezzel nem kell sietni, s azóta mindig tökéletesek a gombócaim :) hála neked

anyuka54
anyuka54 Tue, 2012-06-26 16:08

Kedves Dézi!
Nagyon jó ötletet adtál, holnap én is elkészítem.Kisütött szalonnával össze forgatva és tejföllel meglocsolva szeretem.Köszi a receptet.
Üdv:anyuka54

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2012-06-25 14:43

Kipróbáltam, igaz, nem hús mellé szafttal, hanem piciket készítve, zsenge zöldséglevesbe csirkemájjal betétnek, és nagyon finom lett ,köszönöm, mentve.:-))
A vadast kivételesen nyusziból fogom készíteni, még a héten,- kaptam,- majd megírom, ahhoz hogy ízlett, de biztos finom lesz.:-)
Szép napokat kívánok!

Éva-Anyóca

Erika Rózsa
Dézi / Erika Rózsa Tue, 2012-06-26 13:38

Örülök hogy Elnyerte tetszésedet a receptem , kedves Éva -Anyóca. Vadas mellé is nagyon finom, én marhahúsból és nyúlból is csináltam vadast, Sőt kipróbáltam csirkéből is nagyon finom.
Üdv :Dézi

475
tojás 2 db
finomliszt 10 dkg
petrezselyem 1 csokor
zsemle 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 1 kis fej
sertészsír 5 dkg