r
Nosalty Logó

Vajas cukros molnárka

Szintia
Vajas cukros molnárka
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A kelt tésztához

A kenyérsütőgép sípszója után

A díszítéshez

1299
Kalória
21.4g
Fehérje
140.5g
Szénhidrátok
72.7g
Zsír
48.6g
Víz
267.4g
Koleszterin
3.5g
Rost
49.2g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A kelt tésztához

A kenyérsütőgép sípszója után

A díszítéshez

Összesen 1299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A kelt tésztához

A kenyérsütőgép sípszója után

A díszítéshez

Összesen 5191 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír

A kelt tésztához

A kenyérsütőgép sípszója után

A díszítéshez

Összesen 374 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    72.7 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    267 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1183.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    125 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    757 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.5 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    603 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    592 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    220 micro
Összesen 1299 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.6 g

Zsír

  • Összesen
    290.8 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4732.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    499 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    148 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    3028 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    561.8 g
  • Cukor
    197 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    194.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2412 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    401 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    526 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    882 micro
Összesen 5191 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    340.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    58 mg
  • Nátrium
    218 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    174 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 374 kcal

Elkészítés

A kelt tésztához

  1. A fenti sorrendben a kenyérsütő gép üstjébe teszem a kelt tészta hozzávalóit. A dagasztás-kelesztés programot választjuk (a gép 1,5-2 óráig dagasztja-keleszti a tésztát, a program ideje márkánként változó).
  2. A kenyérsütő gép sípszója után hozzáadunk ismét 65 g olvasztott vajat és egy teáskanálnyi sót.
  3. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán átgyúrjuk, 60 g-os részekre osztjuk, és azokból golyót formázunk. 10 percig kelesztjük.
  4. A tésztagolyókat ovális lapokká nyújtjuk, keskenyebb részénél fogva feltekerjük, úgy, hogy a hajtás vége alul maradjon. Sarkait összecsípjük és alányomjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük. Letakarva 45 percig kelesztjük.
  5. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra.
  6. Elkészítjük a díszítést: kikeverjük a hozzávalókat. (Fontos, hogy a vaj csak puha legyen és ne olvadt!) Nyomózsákba vagy kis zacskóba töltjük.
  7. A megkelt molnárkák tetejét hosszában bevágjuk, és a hasítást vajkrémmel díszítjük. Jégcukorral megszórjuk.
  8. Én gőzös sütőben sütöm a középső sütősínen. A recept szerint 12 perc, nálam tovább csücsülnek a hagyományos gázsütőben, hogy szép aranybarnák legyenek. A sütőből kivesszük, és rácson hagyjuk hűlni a molnárkákat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés módja: kenyérsütő
  • Sütés ideje: 12 perc

Az egyik kedvenc péksüteményem!;) Pihe-puha, foszlós, finoman édes és szépséges. Aunty Yochana kitűnő receptje.

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...