Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttekercs sonkával, tojással töltve

Sajttekercs sonkával, tojással töltve
Sajttekercs sonkával, tojással töltve
30 perc / főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Meleg vízbe mártott késsel szeleteld. Friss kenyérrel, pirítóssal isteni! Én ettem már rántott húshoz is köretként.
Bárhova viszek belőle, hatalmas sikere van!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A képen látható tekercsben nincs sonka, viszont a krémbe kevertem egy kevés bolti körözöttet. Isteni lett!
Az íze csak a fantáziádon múlik! Nagyon könnyű elkészíteni, de az eredmény annál fantasztikusabb!
Jó étvágyat és jó kísérletezést hozzá!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forraljunk annyi vizet, amennyi ellepi a trappista sajtot, majd zárjuk el a gázt alatta.
  2. A trappista sajtot tegyük bele egy zacskóba, és lógassuk bele a forró vízbe kb. 20 percre. (Nagyon függ a sajt minőségétől, hogy mennyi idő alatt puhul meg. 20 perc után emeljük ki, és nyomkodjuk meg. Ha érzünk benne a közepén egy keményebb "golyót", tegyük még vissza.
  3. Közben készítsük el a tölteléket: a hagymát, a főtt tojást, az uborkát, a sonkát szeleteljük fel apró kockákra. Adjuk hozzá a sajtokat, és keverjük jól össze. Adjuk hozzá a petrezselymet.
  4. Ha megpuhult a sajt, nyújtsuk ki! (Ha nem megy, tegyük vissza még a forró vízbe. Általában addigra kihűl, így forraljuk fel megint, és úgy tegyük bele.)
  5. Kenjük meg a krémmel, és tekerjük fel.
  6. Tekerjük alufóliába, és tegyük a hűtőbe fél napra vagy egy éjszakára.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 71 421
elküldve: 8
receptkönyvben: 1 230
elkészítve: 25/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Andy81

Mióta szakács: 2009.12.27.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: tapas
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

sonkás-tojásos sajttekercs, sajttekercs sonkás-tojásos krémsajttal töltve

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Skorpió
Skorpió / Skorpió Fri, 2012-03-30 00:30

Kedves Andy81!

Én is kipróbáltam ezt a finomságot. Ha hétvégén jönnek a vendégek, akkor szintén asztalra kerül.
Mélyhűtés után tényleg gyönyörűen szeletelhető. Köszi a recpetet!

Jó hétvégét: Skorpió

szorike
szorike Sat, 2011-02-26 16:55

Ezt az anyukámtól tanultam, ő húsvétra szokta késziteni, van aki csak ezért jön hozzánk ilyenkor:)
Én is készitettem már és én is teszek bele pritaminpaprikát, zöldet is pirosat is, szép szines lesz tőle.

fincedina
fincedina Sat, 2010-04-03 22:18

Összegyúrtam az eredeti receptet, Nudleee és Nairk hozzászólásával és a háromból készült el a saját változatom:
Mikróztem a trappistát, gyors és biztos megoldás, a töltelékbe krémsajtot, snidlinget, kis borsot tettem, megszórtam felaprózott csemegeubival és végigterítettem sonkaszeletekkel, majd feltekertem.
Isteni lett! A töltelék számtalan variációban elkészíthető, már készülök egy protaminpaprikás és egy fokhagymás változatra is.

Nairk
nairka / Nairk Tue, 2010-03-16 22:42

Én ezt úgy szoktam készíteni, hogy a kinyújtott sajtra snidlinggel kevert sajtkrémet kenek, majd vékonyra szelt gépsonkát, és úgy tekerem fel. Alufóliával befedem és megy a mélyhűtőbe, másnap kis kiolvadás után könnyedén szeletelhető, isteni eledel! Jó étvágyat hozzá!

Nudleee
Nudleee / Nudleee Thu, 2010-01-07 17:25

Üdv!
Ez egy nagyon finom és mutatós fogás! Én is szoktam ilyet készíteni! Annyi a tanácsom mindenkinek, hogy szerintem a trappista sajtot célszerűbb egy kis hőálló mikrózható tálba darabolni és mikróban pár perc alatt felolvasztani. Kb 3-4 perc alatt teljesen felolvad. Utolsó 1 percben egyszer meg lehet keverni, hogyan biztosan egyenletesen elolvadjon.
Én folpackot szoktam kiteríteni a munkaasztalra 2 csíkot egymás felé, hogy nagyobb felületet takarjon. Ennek a közepére öntöm a sajtot és egy sütemény krém kenő lapáttal téglalap formára simítom, megtöltöm, aztán a folpack segítségével feltekerem.

550
trappista sajt 40 dkg
tömlős krémsajt 20 dkg
kockasajt 3 db
csemegeuborka 1 db
gépsonka 10 dkg
vöröshagyma 1 kis fej
főtt tojás 1 db
petrezselyem 2 csipet