r
Nosalty Logó

Zöldfűszeres sajttekercs A'la Atya konyhájából

A'la Atya
Zöldfűszeres sajttekercs A'la Atya konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sajt

A töltés

400
Kalória
28.9g
Fehérje
2.7g
Szénhidrát
29.2g
Zsír
41.2g
Víz
102.5g
Koleszterin
123.8mg
Élelmi rost
506.9mg
Cukor
  • 28% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A sajt

A töltés

Összesen 400 kcal
  • 28% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A sajt

A töltés

Összesen 2404 kcal
  • 28% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A sajt

A töltés

Összesen 261 kcal
  • 28% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1699.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    547 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    814 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    278 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    261 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    214 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    209 micro
Összesen 400 kcal
  • 28% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    173.6 g

Zsír

  • Összesen
    175.2 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    615 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10197.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    3281 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    1813 mg
  • Nátrium
    4883 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    247 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1670 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    105 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1565 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1282 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1251 micro
Összesen 2404 kcal
  • 28% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.8 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1105.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    529 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    26.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 261 kcal

Elkészítés

A sajt

  1. Egy nagy lábasban vizet forralunk. A sajtot egészben egy jól bekötött zacskóba helyezzük, majd így tesszük a vízbe. Addig főzzük, amíg a sajt formázható masszává olvad fel. Ügyeljünk arra, hogy a közepe is felolvadjon. Amíg a sajt olvad, elkészítjük a tölteléket.
  2. Ezt követően kibontjuk, majd vékonyra kinyújtjuk egy nyújtófa segítségével.

A töltés

  1. A krémsajtot az apróra vágott fűszerekkel jól elkeverjük.
  2. A sajtot kinyújtjuk, ráfektetjük a sonka szeleteket, megkenjük a krémsajtos-fűszeres töltelékkel, majd szorosan feltekerjük. A végeivel nem kell bajlódni túlságosan, hiszen a sajt massza állaga lehetővé teszi, hogy a tekerés közben vagy után a végeit benyomkodjuk, összezárjuk.
  3. A tekercset helyezzük szorosan frissen tartó fóliába, végeit csavarjuk el, mint a "szaloncukornál", és tegyük hűtőbe legalább 2 órára. Ezt követően szeleteljük fel, és tálaljunk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p

Sajttekercs. Jó minőségű kemény, zsíros sajt. Felolvasztva, kinyújtva, töltve, majd visszahűtve. Ennyi. A sajt adott. A töltelékkel pedig játszhatunk. Gyakorlatilag bármi mehet bele, a téliszalámitól a zöldségeken át szinte minden. Fűszerezzük ízlés szerint. Íme, ahogyan én készítem. Sajt sajttal!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek