Nosalty Logó

Sajtos-tejfölös leveles pogácsa

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Czápika
Sajtos-tejfölös leveles pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 591 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 4718 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 380 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    37.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    983.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    625 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    355 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    337 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 591 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    99.7 g

Zsír

  • Összesen
    298.8 g
  • Telített zsírsav
    85 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7867.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    1077 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    174 mg
  • Foszfor
    1362 mg
  • Nátrium
    4999 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    401.3 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    364.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    462 micro
  • Kolin:
    636 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2698 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1657 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    754 micro
Összesen 4718 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    636.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    405 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    218 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    134 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 380 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérje, a margarin és a sajt kivételével az összes hozzávalót összegyúrjuk, viszonylag kemény tésztává. Duplájára kelesztjük.
  2. Ha megkelt kinyújtjuk, megkenjük a margarin negyedével, kicsit megsózzuk, összehajtogatjuk, 15 percet pihentetjük. Újra kinyújtjuk, következik egy újabb negyed margarin, sózás, hajtogatás, pihentetés.
  3. A hajtogatást még kétszer megismételjük, míg az összes margarin el nem fogy. Miután négyszer hajtogattuk a tésztát, pihentetés után kinyújtjuk kb 1,5 cm magasra és kiszaggatjuk. Tepsire tesszük és újból kelesztjük. Ha jól sikerült a hajtogatás, már itt elkezd levelesedni a pogácsa.
  4. Ha megkelt, megkenjük a tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben megsütjük.
  5. Hajtogatás: A négyzet alakúra nyújtott tésztát a bal oldalról kezdve hajtogatjuk. Gondolatban három részre osztjuk, a bal oldali harmadot ráhajtjuk a középsőre. Ezután a fölső harmadot hajtjuk a közepére, majd a jobb oldali harmadot szintén középre és végül az alját középre. A végére egykis csomag tésztát kapunk, ami megfelel az eredeti tészta középső részének. A következő hajtogatásnál fölülről kezdjük a hajtogatást, a harmadiknál jobbról, a negyediknél alulról. A tésztát közben ne forgassuk el. Lehet, hogy bonyolultan hangzik, de igazából nem az, tulajdonképpen az óramutató járásával megegyezően körbehajtogatjuk a tésztát négyszer, csak mindig másik oldal a kiindulópont.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 124
  • Össznézettség: 70897
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Czápika 30 recept

Eredetileg ez tepertős pogácsa, amit vegetáriánus barátaim kedvéért átalakítottam sajtosra. A tepertős változathoz 40 dkg tepertő szükséges, és természetesen a margarin és a sajt nem. Ebből az adagból kb 45 db pogácsa lesz, három centis formával szaggatva.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ezt biztos megsütöm , jó sütést f?zést :)

Czápika

Remélem ízlik majd Nektek is! :)

Törölt felhasználó

Üdv. Milyen liszt kell hozzá? Rétes vagy finom? Nagyon jól néz ki. Köszi

Czápika

Szia! Finom liszt kell hozzá.

Törölt felhasználó

Köszi.

maya53

Nem tudtok olvasni!! Ott van a receptbe hogy finom liszt !!

zsuzsanna47

Kedves Czápika! Légyszíves segíts! Én ebb?l a pogácsából a tepert?set szeretném megsütni, de dögledezik a gépem. Ha a hozzávalóknál azt észleli, hogy 1cs. utána nem ír semmit. Ugye az 1cs. az 1 csomag azaz 5dkg éleszt?t jelent? A 40 dkg darált tepert?be semmit nem szoktál tenni pl. f?szerek,só ? Csak 4 részre osztod és a 4 nyújtáskor 1-1 adagot rákensz a tésztára és utána hajtogatod? Rumom nincs csak rum aromám, az nem jó? Legfeljebb veszek egy fél dl-es kis üveggel. Bocsi, hogy ennyit kérdezek! El?re is köszönöm a segítségedet! Üdv: Zsuzsa

Czápika

Kedves Zsuzsanna47! Éleszt?b?l szárítottból kell 1 csomag, frissb?l elég egy fél. A tepert?t nem szoktam el?re f?szerezni, mikor rákentem a tésztára, akkor megsózom. (lehet borsozni is, ha szeretitek) A hajtogatást jól érted, a tepert?t 4 részre osztod, 1-1 hajtogatáskor 1-1 részt kensz a tésztára. Rum aroma nem jó, inkább konyakot tegyél bele, ha az van. Úgy tudom az alkoholnak van jelent?sége a tésztában. Remélem tudtam segíteni és jól sikerül a pogi. Sok sikert! :) Üdv: Czápika

iduci

Dupla adagot készítettem társaságra számítva. Jól tettem, mert addig-addig kóstolgatták, mígnem elfogyott. Rendkívül finom, kicsit macerás elkészíteni a hajtogatások miatt, de nagyon megéri a fáradságot.

Czápika

Örülök hogy jól sikerült és ízlett Nektek :)

Nachtigall

A 2.-es pontnál milyen vastagságúra kell nyújtani a tésztát? Én ott is 1,5 centire nyújtottam, de így csak balról és alulról tudtam behajtani, mert már ekko kis csomag méret? lett.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek