Sajtos pogácsa GastroBrix konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
pogácsa
-
50g finomliszt182 kcal
-
21g margarin149 kcal
-
21g tej12 kcal
-
2g cukor6 kcal
-
4 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
17g tejföl33 kcal
-
2g só0 kcal
-
13g trappista sajt44 kcal
tetejére
-
5g tojás6 kcal
-
15 kcal
Összesen
462
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
pogácsa
-
600g finomliszt2184 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
250g tej140 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
50g friss élesztő53 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
18g só0 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
tetejére
-
55g tojás69 kcal
-
50g trappista sajt176 kcal
Összesen
5545
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
pogácsa
-
35.7g finomliszt130 kcal
-
14.9g margarin107 kcal
-
14.9g tej8 kcal
-
1.2g cukor5 kcal
-
3 kcal
-
2.4g tojássárgája8 kcal
-
11.9g tejföl24 kcal
-
1.1g só0 kcal
-
8.9g trappista sajt31 kcal
tetejére
-
3.3g tojás4 kcal
-
10 kcal
Összesen
330
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.6 g
Zsír
-
Összesen 27 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1069.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 163 mg
-
Nátrium 696 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 36.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 263 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 57 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 251 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 139 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
462
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 138.9 g
Zsír
-
Összesen 323.9 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 133 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 69 g
-
Koleszterin 978 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 12831.7 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 281 mg
-
Kálcium 1977 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 235 mg
-
Foszfor 1952 mg
-
Nátrium 8352 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 510.8 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 442.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3155 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 169 micro
-
K vitamin: 243 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 680 micro
-
Kolin: 649 mg
-
Retinol - A vitamin: 3014 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1668 micro
-
β-crypt 20 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 797 micro
Összesen
5545
kcal
- 10% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 19.2 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 58 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 762.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 117 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 116 mg
-
Nátrium 496 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.4 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 40 micro
-
Kolin: 39 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 99 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
330
kcal
Hozzávalók
pogácsa
-
60 dkg finomliszt
-
25 dkg margarin
-
2.5 dl tej
-
2 dkg cukor
-
5 dkg friss élesztő
-
2 db tojássárgája
-
2 dl tejföl
-
18 g só
-
15 dkg trappista sajt
tetejére
-
1 db tojás
-
5 dkg trappista sajt
Elkészítés
pogácsa
- Kimérjük a lisztet, belekockázunk 25 dkg margarint, és összemorzsoljuk. Lehet használni keverőtálas konyhai robotgépet is, azzal még egyszerűbb. Én a dagasztófejet szoktam használni már az elejétől.
- Nagy bögrében megmelegítjük mikróban a tejet (1-1,5 perc), és hozzáadunk egy ek (2 dkg) cukrot, és elmorzsoljuk az élesztőt.
- Amíg felfut az élesztő (kb. 5-8 perc), a liszthez hozzáadjuk a két tojássárgáját, a tejfölt, a sót és a 15 dkg reszelt sajtot. Összedolgozzuk.
- A felfuttatott élesztőt a masszához adjuk, és simára gyúrjuk.
- A tésztát kinyújtjuk ujjnyi (kb. 1,5 cm), és egyszer meghajtogatjuk, és egy órán át meleg helyen kelesztjük. Én pokrócból szoktam a tésztás tálnak "fészket" készíteni.
- Hajtogatás: Gondolatban 3 részre osztjuk a tésztát. A jobb oldali részt a középsőre hajtjuk, majd ennek a tetejére a bal oldalit. Ezután fentről lehajtjuk a közepéig, és alulról is elvégezzük ezt a hajtást. Végül, mintha egy könyvet becsuknánk, egymásra hajtjuk.
- A kelesztést követően lisztezett deszkán ismét kinyújtjuk a tésztát, és ismét meghajtogatjuk. Egy órán keresztül ismét keleszteni kell.
- Ha a második kelesztés is kész, a tésztát kinyújtjuk ujjnyi vastagra, a tetejét éles késsel berácsozzuk, és megkenjük egy felvert tojással.
- Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, és egy csippentés sajtot teszünk mindegyik tetejére. (A megmaradt fölösleges tésztát újra összegyúrjuk, és azt már csak kockákra szoktam felvágni, azt már nem szaggatom.)
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra (hőlégkeverés funkció), és amíg melegszik a sütő, még egy picit kelnek a pogik (10-15 perc).
- Kb. 18-20 perc alatt megsülnek. Én egyszerre csak egy tepsit szoktam berakni a sütőbe.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 90
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 11
- Össznézettség: 11637
- Feltöltés dátuma: 2016. február 11.
Ajánló
Ez a tészta káposztás pogihoz is jó!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Néhány pogácsa recept kipróbálása után felhívtam anyukámat, hogy elkérjem az ő receptjét. Elkészítettem úgy, ahogyan ő mondta, és bevált! Akárhányszor készítettem, mindig ugyanaz a finom, kívül ropogós, belül puha sajtos pogi lett az eredmény. A tejfölnek köszönhetően, ha estére konyharuhával letakarom vagy zárható dobozba teszem, másnapra lepuhul és nem szárad ki.