r
Nosalty Logó

Sajtos pogácsa GastroBrix konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos pogácsa GastroBrix konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

pogácsa

tetejére

Összesen 462 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

pogácsa

tetejére

Összesen 5545 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

pogácsa

tetejére

Összesen 330 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.6 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1069.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    163 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    251 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    139 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 462 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    138.9 g

Zsír

  • Összesen
    323.9 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    978 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12831.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    281 mg
  • Kálcium
    1977 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    235 mg
  • Foszfor
    1952 mg
  • Nátrium
    8352 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    510.8 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    680 micro
  • Kolin:
    649 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3014 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1668 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    797 micro
Összesen 5545 kcal
  • 10% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    19.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    762.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    496 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

pogácsa

  1. Kimérjük a lisztet, belekockázunk 25 dkg margarint, és összemorzsoljuk. Lehet használni keverőtálas konyhai robotgépet is, azzal még egyszerűbb. Én a dagasztófejet szoktam használni már az elejétől.
  2. Nagy bögrében megmelegítjük mikróban a tejet (1-1,5 perc), és hozzáadunk egy ek (2 dkg) cukrot, és elmorzsoljuk az élesztőt.
  3. Amíg felfut az élesztő (kb. 5-8 perc), a liszthez hozzáadjuk a két tojássárgáját, a tejfölt, a sót és a 15 dkg reszelt sajtot. Összedolgozzuk.
  4. A felfuttatott élesztőt a masszához adjuk, és simára gyúrjuk.
  5. A tésztát kinyújtjuk ujjnyi (kb. 1,5 cm), és egyszer meghajtogatjuk, és egy órán át meleg helyen kelesztjük. Én pokrócból szoktam a tésztás tálnak "fészket" készíteni.
  6. Hajtogatás: Gondolatban 3 részre osztjuk a tésztát. A jobb oldali részt a középsőre hajtjuk, majd ennek a tetejére a bal oldalit. Ezután fentről lehajtjuk a közepéig, és alulról is elvégezzük ezt a hajtást. Végül, mintha egy könyvet becsuknánk, egymásra hajtjuk.
  7. A kelesztést követően lisztezett deszkán ismét kinyújtjuk a tésztát, és ismét meghajtogatjuk. Egy órán keresztül ismét keleszteni kell.
  8. Ha a második kelesztés is kész, a tésztát kinyújtjuk ujjnyi vastagra, a tetejét éles késsel berácsozzuk, és megkenjük egy felvert tojással.
  9. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral fedett tepsire rakjuk, és egy csippentés sajtot teszünk mindegyik tetejére. (A megmaradt fölösleges tésztát újra összegyúrjuk, és azt már csak kockákra szoktam felvágni, azt már nem szaggatom.)
  10. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (hőlégkeverés funkció), és amíg melegszik a sütő, még egy picit kelnek a pogik (10-15 perc).
  11. Kb. 18-20 perc alatt megsülnek. Én egyszerre csak egy tepsit szoktam berakni a sütőbe.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 11637
  • Feltöltés dátuma: 2016. február 11.

Ajánló

Ez a tészta káposztás pogihoz is jó!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Néhány pogácsa recept kipróbálása után felhívtam anyukámat, hogy elkérjem az ő receptjét. Elkészítettem úgy, ahogyan ő mondta, és bevált! Akárhányszor készítettem, mindig ugyanaz a finom, kívül ropogós, belül puha sajtos pogi lett az eredmény. A tejfölnek köszönhetően, ha estére konyharuhával letakarom vagy zárható dobozba teszem, másnapra lepuhul és nem szárad ki.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...