Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Krémsajttal töltött pogácsa

Krémsajttal töltött pogácsa
Krémsajttal töltött pogácsa
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokáig puha marad a tészta.:)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Lisztbe belemorzsoljuk az élesztőt, beletesszük a margarint, sót, 1 db tojást és 1 db tojásnak a sárgáját, reszelt sajtot és a tejfölt, majd ezt összegyúrjuk.
  2. 1 óra pihentetés után lisztezett deszkán fél cm vékonyra kisodorjuk, 1 db tojásfehérjével megkenjük, és reszelt sajttal megszórjuk.
  3. Kis pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk, és margarinnal kikent tepsiben megsütjük.
  4. Krém: tömlős sajtot a vajjal kikeverjük, és összeragasztjuk vele a kisült pogácsákat, majd reszelt sajtban megforgatjuk.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 16 729
elküldve: 8
receptkönyvben: 209
elkészítve: 5/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1094 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

oroszi sajtos, sajtkrémes pogácsa, krémsajtos pogácsakorongok, sokáig puha pogácsa

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1628
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
élesztő 3 dkg
1 tk
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
tejföl 2 dl
sajt 10 dkg
tojásfehérje 1 db
tömlős krémsajt 30 dkg
vaj 20 dkg