Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos sztrapacska pirított tarjakockákkal

Sajtos sztrapacska pirított tarjakockákkal
Sajtos sztrapacska pirított tarjakockákkal
22 perc / előkészület: 10 perc főzés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mikor nagymamám élt, gyakran készített túrós, káposztás sztrapacskát. Rég volt :-( Azóta azt hiszem egyszer ettem, férjem anyukája csinálta. Most eszembe jutott és (túró hiányában) kis változtatással, de ez lett az ebéd. Szalonna helyett tarja került rá.

A tészta készítésnél újkrumpli volt az alap, eléggé lédús még, kellett hozzá a 20 dkg liszt. Ha később, ókrumpliból akarjuk főzni, csak fokozatosan adjuk hozzá, mert lehet nem szükséges az említett adag.

hozzávalók / 3 adag

A tésztához

A feltéthez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, pépesre reszeljük.
  2. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, lisztet, belezúzzuk a fokhagymát. Összekeverjük. A massza ne legyen túl kemény, se túl lágy.
  3. Lobogó, sós vízbe szaggassuk nokedliszaggatóval, és ha feljön a víz tetejére, még főzzük 2-3 percig. Szűrjük le.
  4. Hideg, sós vízbe áztassuk kb. fél percig, majd megint szűrjük le.
  5. A vöröshagymát és a tarját vágjuk apró kockákra, majd a hagymát kevéske olajon pirítsuk üvegesre, dobjuk rá a tarjakockákat. Együtt pirítsuk 2-3 percig, majd borítsuk bele a lecsöpögtetett tésztát, és forgassuk át párszor.
  6. Vegyük le a tűzről, keverjünk hozzá 1 nagy ek tejfölt. Kóstoljuk meg, mert lehet kell még rá egy kis só.
  7. Tálaljuk reszelt sajttal, esetleg füstölttel.
  • költség: 600 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 254
elküldve: 12
receptkönyvben: 514
elkészítve: 9/22
Facebookon megjelent: 1

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos-tarjás sztrapacska, tejfölös sztrapacska tarjakockákkal, sztrapacska

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

witch
witch / witch Thu, 2012-08-16 20:05

Kedves Andi!
Koszi a fokhagyma otletet a tesztaba.
A lanyom baratjanak annyira izlett, hogy
meg a tanyert is kitorolte. :)
udv:witch

veressandrea
Andi80 / veressandrea Fri, 2012-08-17 21:41

Kedves Witch,
Ennek igazán örülök. :-)
Kedves egészségetekre.
Kellemes, szép hétvégét kívánok!
Üdv, Andi

617
burgonya 0.5 kg
finomliszt 20 dkg
tojás 1 db
1 tk
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 1 nagy fej
füstölt-főtt tarja 15 dkg
napraforgó olaj 3 ek
tejföl 1 ek
sajt 5 dkg