r
Nosalty Logó

Sajtos sztrapacska pirított tarjakockákkal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Sajtos sztrapacska pirított tarjakockákkal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tetejére

Összesen 617 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tetejére

Összesen 1850 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A feltéthez

A tetejére

Összesen 156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.2 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2290.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    1779 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    178.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    107 micro
Összesen 617 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    67 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    253 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6871.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    489 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    770 mg
  • Nátrium
    5338 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    534.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    260 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    321 micro
Összesen 1850 kcal
  • 8% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    582.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A krumplit meghámozzuk, pépesre reszeljük.
  2. Beleütjük a tojást, hozzáadjuk a sót, lisztet, belezúzzuk a fokhagymát. Összekeverjük. A massza ne legyen túl kemény, se túl lágy.
  3. Lobogó, sós vízbe szaggassuk nokedliszaggatóval, és ha feljön a víz tetejére, még főzzük 2-3 percig. Szűrjük le.
  4. Hideg, sós vízbe áztassuk kb. fél percig, majd megint szűrjük le.
  5. A vöröshagymát és a tarját vágjuk apró kockákra, majd a hagymát kevéske olajon pirítsuk üvegesre, dobjuk rá a tarjakockákat. Együtt pirítsuk 2-3 percig, majd borítsuk bele a lecsöpögtetett tésztát, és forgassuk át párszor.
  6. Vegyük le a tűzről, keverjünk hozzá 1 nagy ek tejfölt. Kóstoljuk meg, mert lehet kell még rá egy kis só.
  7. Tálaljuk reszelt sajttal, esetleg füstölttel.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 301
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 21412
  • Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtos sztrapacska pirított tarjakockákkal
Andi80_ 380 recept

Mikor nagymamám élt, gyakran készített túrós, káposztás sztrapacskát. Rég volt :-( Azóta azt hiszem egyszer ettem, férjem anyukája csinálta. Most eszembe jutott és (túró hiányában) kis változtatással, de ez lett az ebéd. Szalonna helyett tarja került rá. A tészta készítésnél újkrumpli volt az alap, eléggé lédús még, kellett hozzá a 20 dkg liszt. Ha később, ókrumpliból akarjuk főzni, csak fokozatosan adjuk hozzá, mert lehet nem szükséges az említett adag.

Hozzávalók

A tésztához

A feltéthez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek