Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos rudak (szalalkális)

Sajtos rudak (szalalkális)
Sajtos rudak (szalalkális)
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régi, bevált recept, most ismét előkerült.
Én előző este szoktam elkészíteni a masszát, aztán zacskóban mehet a hűtőbe. Így másnap csak a nyújtással, sütéssel kell foglalkozni, így tényleg nagyon hamar elkészíthető.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Aki szereti a füstölt sajtot, az 1:1 arányban vegyítheti a trappista sajtot.
Ha elfogy a sajt, mehet a tésztára bármi: szezámmag, köménymag, darabos só, pirospaprika.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókból tésztát gyúrunk.
  2. Fél centi vastagra nyújtjuk, megkenjük tojással, rászórjuk a sajtot, majd derelyevágóval rombuszokat metélünk belőle.
  3. Közepes hőmérsékleten aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 220
elküldve: 2
receptkönyvben: 221
elkészítve: 8/9
Facebookon megjelent: -

szakács

bibi

Mióta szakács: 2009.10.16.
3 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos sós süti, sajtos sör-borkorcsolya, szalalkális sajtos rúd

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

f1laszlo
f1laszlo Sat, 2019-12-14 12:04

Én réteslisztből csinálom
40deka rétesliszt
1szalakáli
2tojás sárgája
tejföl amennyit felvesz
25 margarin (Rama)1 kanálsó (csapott evőkanál)
A végén Sajt
de nem mindegy hogy milyen (Én általában HOLLAND sajtot) használok.
És három adagot sütök.Fóliával lefedem ,egy hétig is ehető ha kitart addig,de a tapasztalataim szerint csak két nap

bibi
bibi / bibi Wed, 2011-12-28 13:31

Hú bocsi, nem láttam, hogy kérdés jött, de már bizonyára elkészítetted :)
Hát ha marad, akkor akár egy hétig is finom, mi akkor is szoktuk rágcsálni.

bibi
bibi / bibi Tue, 2010-01-19 16:59

Igen, csak zárt dobozban, vagy tasakban kell tárolni. Én egy hét mulva is ugyanolyan szívesen rágcsálom, ha van :)

bibi
bibi / bibi Tue, 2010-01-19 14:56

Szia!
Én nem szoktam. Mindent bele egy nagy tálba és gyúrok :)

Lidi
Lidi Tue, 2010-01-19 15:10

Hali!
Másnap is olyan finom?
Tudod ha összejövetel van,nem érek rá aznap!

807
finomliszt 50 dkg
margarin 25 dkg
1 csipet
szalalkáli 24 g
tejföl 175 ml
tojássárgája 3 db
sajt 20 dkg