Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós rudacska egyszerűen

Sós rudacska egyszerűen
Sós rudacska egyszerűen
40 perc / előkészület: 25 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Életem első pogácsája olyan kőkemény lett, hogy ha egy hógolyóba rejtettem volna el, akkor azt hinnék, kővel dobtam volna meg az illetőt. És ez szilveszterre lett volna az egyik nassi. Már minden reményt feladva elmentem a fodrászhoz, ha már a pogácsáim nem is sikerültek, legalább szép fejjel és nagy mosollyal mondjam el a házigazdának a rossz hírt. És ekkor jött a mentő ötlet a fodrászomtól, gyors, egyszerű, finom, és a hozzávalók gyakorlatilag minden háztartásban állandó jelleggel megtalálhatóak (kivéve talán a szezámmag). Így hazajöttem, és gyakorlatilag fél óra alatt megvolt a tészta, és mehetett a sütőbe:-).
Valószínűleg ez a recept már csak Újév után kerül fel, de szerintem bármilyen alkalomra jó.

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A kenéshez ás a szórás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint időben kivesszük a hűtőből, vagy ha erre nincs idő, mikrózzuk meg.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. A lisztet átszitáljuk (nem kötelező, de szerintem így jobbak a tészták).
  4. Összemérjük a vizet és az ecetet.
  5. A lisztet, a margarint, a tojássárgáját és az ecetes vizet összerakjuk, és elkezdjük gyúrni. Először nagyon morzsálódik a tészta, és amikor már ott tart az ember, hogy akkor ezt hagyjuk, na, akkor kezd összeállni, és nem morzsálódik többet a tészta, hanem lágy  könnyen dagasztható lesz.
  6. Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és lekenjük tojásfehérjével. Majd rászorjuk a sajtot és/vagy a szezámmagot, és felvágjuk.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 22 627
elküldve: 2
receptkönyvben: 241
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

animoni

Mióta szakács: 2009.10.17.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

partimentő sós rudacskák, szupergyors sajtos-szezámmagos rudak

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2011-02-02 15:38

Az ecet miért kell bele?

mkata
M.Kata / mkata Mon, 2012-04-16 14:49

Bocsánat, hogy beleszólok... Ecet azért kell, hogy ne keményedjen meg, így akár egy hét múlva is omlós, finom marad a sajtos, sós rudacska.

animoni
animoni / animoni Thu, 2011-02-03 16:55

Szia!

Az igazat megvallva fogalmam sincs. Ha legközelebb megyek fodrászhoz megkérdem.

Üdv:animoni

661
finomliszt 70 dkg
margarin 50 dkg
tojássárgája 1 db
víz 6 ek
ecet 1 ek
1 ek
tojásfehérje 1 db
sajt 10 dkg
szezámmag 1 ek