Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos pogi 8.

Sajtos pogi 8.
Sajtos pogi 8.
65 perc / előkészület: 45 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (26)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám kiskorom óta sütött pogácsát, mindig pillanatok alatt elfogyott. Amióta ellestem tőle, és neki nincs ideje rá, már én sütöm őket. Néha változtatok a recepten, vagy több/ kevesebb adagot csinálok, de mindig hihetetlen gyorsan eltűnik, mert bármikor, bármivel lehet csipegetni belőle, ráadásul egyszerű elkészíteni:)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Kb. 130 darab lesz a tésztából.

Akinek van kedve, próbálja ki füstölt sajttal!!;) Úgy is jó, ha csak a tetején lesz a sima helyett, de a tésztában is átveheti a helyét a füstölt, mert nagyon jó ízt ad:)

Szerintem sokkal jobb, ha a tésztát vékonyra nyújtjuk, mert aranyosabbak a kis körök, könnyebb megenni. Ilyenkor viszont nem jó sokáig sütni. A forma lyukasztásához a kiürült, kis átmérőjű pezsgőtablettás flakon helyett bármi mást használhatunk.
A pogácsákat ajánlom kóstolóba, vendégségbe, buliba...
Frissen, meleg kakaóval vagy kávéval a legfinomabb!;))

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat egy tálba tesszük, a vajat megolvasztjuk.
  2. A folyóssá vált vajat a többi hozzávalóhoz öntjük, amit aztán jól összekeverünk.
  3. Az egészet tésztává gyúrjuk, alá egy kis lisztet szórunk, hogy ne ragadjon a pultra.
  4. A tésztát kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és egy üres pezsgőstablettás flakonnal apró, kerek formákat lyukasztgatunk belőle.
  5. Tepsire rakosgatjuk (lehet szorosan, nem égnek össze), a felvert tojással vékonyan megkenjük, majd megszórjuk őket sajttal.
  6. Előmelegített sütőben szép világosbarnára sütjük a pogácsákat.

(Igazából minden macera nélkül elég csak annyi, hogy a hozzávalókat összekeverjük, összegyúrjuk, majd kinyújtva és formákat szaggatva belőle megsütjük:D Ha bármilyen kérdésetek, észrevételetek, vagy ami még jobb, új ötleteitek vannak, írjatok nyugodtan;))

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 41 953
elküldve: 4
receptkönyvben: 504
elkészítve: 17/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Darling

Mióta szakács: 2010.02.27.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtos sós süti

Hozzászólások (26)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Süti 8
Heni 8 / Süti 8 Mon, 2012-08-27 15:40

Szia! Nagyon tetszik a recept ! De lenne egy kérdésem az élesztőt nem kell felfuttatni? Vagy simán összekeverem őket ?

paragi1981
paragi1981 Sun, 2012-06-03 09:48

Pihentetve egy kicsit kb 30%-kal nagyobb pogácsák lettek belőle - én javaslom!
a recept amúgy pont úgy van jól ahogy van!

anitzsirk
anitzsirk Wed, 2011-12-28 10:19

Karácsonyra megcsináltam és tényleg nagyon finom és egyszerű recept.

dallos79
dallos79 Mon, 2011-11-21 13:45

Nagyon jók lettek a kis pogik és persze finomak is.
Remélem a kisfiamnak is tetszeni fog,ha hazahoztam az oviból.
Köszönöm ezt a szuper receptet.

zczszilvi
zczszilvi Wed, 2011-09-28 22:19

Sziasztok!
Többször megcsináltam már ezt a pogit...isteni!!!...még másnap is!
Most azonban lenne egy kérdésem: szombat hajnalban szeretném megsütni...szerintetek meg lehet csinálni a gyúrást és a szaggatást pénteken késő este?Hűtőbe tenném és reggel sütném ki...vagy ne tegyem hűtőbe?...vagy egyáltalán nem lesz jó neki a pár óra pihi? Válaszokat előre is köszönöm!

Darling
Darling / Darling Mon, 2011-09-19 17:08

Nagyon örülök, hogy sikerült elkészíteni:D én is pezsgőtablettással szoktam, és bár egy kicsit macerás, de azért jó lesz :)) de csak elsőre tűnik nehéznek, ha belejöttök, nagyon könnyű lesz ;):D
amúgy mi is rögtön megesszük:D úgy olyan fincsi:) azt szeretem, ha nincsenek túl megsülve, hanem világosak és puhák:)
Olyat szoktam még (és ezt próbáljátok ki, ha van kedvetek, beírom az ajánlóba is), hogy sima sajt (trappista vagy ilyesmi) helyett füstölt sajtot szórok rájuk, esetleg a tésztába is azt gyúrok, mert hihetetlenül finom, és szerintem nagyon jó ízt ad neki:))
Próbáljátok ki!:)
Konyhára fel!:DD

palice
palice / palice Mon, 2011-01-24 21:48

tenyleg jo! s olyan kicsi aranyosak :D ( en is pezsgotablettas flakonnal csinaltam )
koszonom a receptet.

MaryMammy
Honey / MaryMammy Thu, 2011-01-06 19:50

Nagyon fincsi lett!
Iyen gyorsan még nem sütöttem ilyen finomat, még forrón elfogyott!!!
Köszi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-12-31 15:57

Szia!

Szupi ez a recept és hamar készen is van! Ilyen jó pogácsát még nem sikerült sütnöm! :)

Köszi

Darling
Darling / Darling Fri, 2010-11-19 12:22

Nagyon örülök, hogy ilyen sok embernek tetszik:)
Gratulálok a sikeres elkészítésekért!
A dupla adagról pedig: sokszor csinálok kétszeres mennyiséget, és én lepődök meg a legjobban, mikor szinte még az is kevés! :D

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-10-17 09:14

isteni nagyon , köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ESZT EL SE LEHET RONTANI AJÁNLOM MINDENKINEK NEM KELL KELESZTENI HURRRÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ

venusz1
venusz1 / venusz1 Thu, 2010-10-14 15:24

Ez bizony nagyon finom!Sósat kívántunk,hát megsütöttem.Annyira jól sikerült,hogy még kihűlni sem volt ideje,már el is fogyott.Csatlakozom az előttem szólóhoz:"miért is nem dupla adagot csináltam?".Legközelebb biztosan így lesz!Köszönjük ezt a könnyű,gyors,finom receptet!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-09-18 13:17

Ez Isteni finom!! Már próbából dupla adagot készítettem ,de már bánom, hogy miért nem csináltam többet:) Köszönöm!

Darling
Darling / Darling Fri, 2010-07-09 13:28

Persze! Úgy talán krémesebb is :) Én már próbáltam, jó lett, bár tudom, hogy sokan nem szeretik a margarint.
Sok sikert az elkészítéséhez, és köszi, hogy írtál:)

janeeyre89
janeeyre89 Sat, 2010-06-26 21:06

A vaj helyett használhatok margarint is? Nagyon tetszik a recept és ki szeretném mihamarabb próbálni. Előre is köszönöm a válaszod!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-05-21 21:26

Nagyon fini pogi és egyszerü elkészíteni. Köszi! :)

Bridget
Bridget Sun, 2010-04-25 17:09

Csoda történt!!Tudok pogácsát sütni!Amit meg is eszik a család :) Sőt még ki sem sült az összes már alig van!

Darling
Darling / Darling Fri, 2010-03-12 16:44

Szia!
Nem fontos (én nem is szoktam), de ha pihenteted egy kicsit, úgy is teljesen jó lesz. :)

neni
neni Wed, 2010-03-10 23:02

Szia Darling!

Azt kérdezném, hogy ezt a tésztát nem kell keleszteni (pihentetni)?

510
finomliszt 30 dkg
sajt 10 dkg
vaj 15 dkg
tejföl 2 ek
tej 2 ek
élesztő 2 dkg
0 ízlés szerint
cukor 1 csipet
tojás 1 db
sajt 10 dkg