Sajtos pogi 8.
- 12% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
17g sajt59 kcal
-
25g vaj179 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
3g tej2 kcal
-
3g élesztő4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
A tetejére
- 12% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 129 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 706.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 246 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 198 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 38.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 297 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 41 mg
-
Retinol - A vitamin: 293 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 51 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 50 micro
- 12% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.2 g
Zsír
-
Összesen 194.1 g
-
Telített zsírsav 115 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 772 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4239.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 150 mg
-
Kálcium 1475 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 135 mg
-
Foszfor 1273 mg
-
Nátrium 1188 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 236.8 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 230.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1783 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 301 micro
-
Kolin: 246 mg
-
Retinol - A vitamin: 1758 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 305 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 299 micro
- 12% Fehérje
- 31% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.4 g
Zsír
-
Összesen 24.7 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 98 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 540.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 188 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 162 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 30.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 29.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 227 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 38 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 224 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 39 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 38 micro
Hozzávalók
Elkészítés
A tésztához
- A hozzávalókat egy tálba tesszük, avajat megolvasztjuk.
- A folyóssá vált vajat a többi hozzávalóhoz öntjük, amit aztán jól összekeverünk.
- Az egészet tésztává gyúrjuk, alá egy kis lisztet szórunk, hogy ne ragadjon a pultra.
- A tésztát kisujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és egy üres pezsgőstablettás flakonnal apró, kerek formákat lyukasztgatunk belőle.
- Tepsire rakosgatjuk (lehet szorosan, nem égnek össze), a felvert tojással vékonyan megkenjük, majd megszórjuk őket sajttal.
- Előmelegített sütőben szép világosbarnára sütjük a pogácsákat.
- (Igazából minden macera nélkül elég csak annyi, hogy a hozzávalókat összekeverjük, összegyúrjuk, majd kinyújtva és formákat szaggatva belőle megsütjük:D Ha bármilyen kérdésetek, észrevételetek, vagy ami még jobb, új ötleteitek vannak, írjatok nyugodtan;))
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 216
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 44820
- Feltöltés dátuma: 2010. március 10.
Ajánló
Kb. 130 darab lesz a tésztából. Akinek van kedve, próbálja ki füstölt sajttal!!;) Úgy is jó, ha csak a tetején lesz a sima helyett, de a tésztában is átveheti a helyét a füstölt, mert nagyon jó ízt ad:) Szerintem sokkal jobb, ha a tésztát vékonyra nyújtjuk, mert aranyosabbak a kis körök, könnyebb megenni. Ilyenkor viszont nem jó sokáig sütni. A forma lyukasztásához a kiürült, kis átmérőjű pezsgőtablettás flakon helyett bármi mást használhatunk. A pogácsákat ajánlom kóstolóba, vendégségbe, buliba... Frissen, meleg kakaóval vagy kávéval a legfinomabb!;))
Receptjellemzők
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Anyukám kiskorom óta sütött pogácsát, mindig pillanatok alatt elfogyott. Amióta ellestem tőle, és neki nincs ideje rá, már én sütöm őket. Néha változtatok a recepten, vagy több/ kevesebb adagot csinálok, de mindig hihetetlen gyorsan eltűnik, mert bármikor, bármivel lehet csipegetni belőle, ráadásul egyszerű elkészíteni:)