Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mascarpone-s pogácsa

Mascarpone-s pogácsa
Mascarpone-s pogácsa
55 perc / előkészület: 25 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lehet, hogy már más is elkészítette másképpen, de én nem tudtam, mit kezdjek a krémsajttal. Nálunk nem mennek az édes mascarpone-s dolgok.
Őszintén meg írom nekem ebből dupla mennyiség kell.mert a gyerekeim igen szeretik és nem keményedik meg másnapra sem a pogácsa állaga. Nagyon szeretik teával és "kecsöppel" is. Tudom, nem így kellene írni a "kecsöp" szót, de nézd el, kérlek, Magyarországon élek, ez szebb, mint ahogy írni kellene. (Talán szebb lett volna, ha azt írom, házilag előállított fűszeres paradicsom süritmény!)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A kenéshez

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, mert igazi borkorcsolya.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kimért lisztet morzsoljuk el a margarinnal, és tegyük bele a reszelt sajtot is, majd a sót és a krémsajtot is, valamint a tojások sárgáját. Végül a megkelt élesztőt.
  2. Kezdjük összeállítani a pogácsát, ha kemény lenne, tegyünk bele tejfölt. Igazi ruganyos tésztát kapunk belőle. Gyúrjuk össze, hogy ne ragadjon a kezünkhöz.
  3. Ha kész, akkor tegyük vissza a tálba, és fedjük le folpck-kal, és terítsük le tiszta konyharuhával. Tegyük 1 éjszakára a hűtőbe, had pihenjen. (ne a mélyhűtő részbe)
  4. Másnap, mikor elővesszük a hűtőből, tegyük deszkára, és nyújtsuk ki 1 ujjnyi vastagra, írdaljuk be kockásra, és kenjük meg tejes, tojásos keverékkel. Szorjuk meg reszelt sajttal, de lehet kömény- vagy szezámmag is.
  5. Szaggassuk ki, és sütőpapírral leterített tepsibe tegyük, majd meleg helyen kelesszük kb. 1 ótán át.
  6. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és mikor megkelt a pogácsa, tedgyüka sütőbe. 5-6 perc után mérsékeljük a sütő hőjét 150 fokra. Ezt azért tegyük, hogy ne égjen meg a sajt a pogácsánk tetején.
  7. A sütési idő 30-35 perc, de látjuk, mikor szép aranysárga a pogácsánk, akkor kész.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 203
elküldve: 0
receptkönyvben: 114
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kissné Griezer Erzsébet

Mióta szakács: 2010.01.13.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, ebéd, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pogácsa
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

krémsajtos pogácsa, mascarpone-s pogácsa szezámmaggal

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vargju
vargju Fri, 2011-03-25 13:45

Szia Gabi!

Ma megsütöttem és nagyon finom lett, de a 125 mg-os mascarpone is sok volt, tejföl már nem kellett hozzá, sőt igényelt némi lisztet a ruganyos állaghoz. Fincsi, puha pogácsa lett belöle.
Üdv: Juli

Pinkmage
Pinkmage / Pinkmage Wed, 2011-03-30 06:45

Szia Juli!
Köszi a referálást ;-) Örülök, hogy nem felejtettél el. Közben én is elkészítettem, hasonlóakat tapasztaltam, mint Te.
Mindent úgy csináltam, ahogy a receptben le van írva (250g mascarponeval), szerintem a tej mennyisége sok, mert kb. 20dkg liszttel még ki kellett egészítenem a tésztát, hogy ne legyen 'cseppfolyós', így kaptam egy nagyon kellemes állagú tésztát, amibe már a tejföl nem kellett.
Különben tényleg finom lett a pogi.
További szép napot és köszi még egyszer a segítséget!
Üdv: Gabi

Pinkmage
Pinkmage / Pinkmage Fri, 2011-03-18 07:13

Kedves Juli!
Köszönöm a segítséget, így talán már bele merek vágni ;-) De a 'referálásodra' is kíváncsi vagyok, hátha Te hamarabb készíted el, mint én!További szép napot!
Üdv.: Gabi

vargju
vargju Thu, 2011-03-17 23:35

Szerintem kezd 250 g-al, Legrosszabb esetben nem kell majd hozzá tejföl, illetve annyi tejfölt adj hozzá, amennyi mellett ruganyos tésztát kapsz. Szándékomban áll nekem is kipróbálni, majd referálok!:)
Juli

Pinkmage
Pinkmage / Pinkmage Sat, 2011-03-05 10:27

Válasz hiányában valakinek esetleg tippje, hogy milyen mennyiséget takarhat az 1 csésze mascarpone?!
Segítséget előre is köszönöm!
Gabi

Pinkmage
Pinkmage / Pinkmage Sat, 2011-02-26 17:25

Kedves Erzsébet!
Nagyon jól hangzik a recepted, szándékomban áll elkészíteni, viszont felmerült bennem egy kérdés, mégpedig: az egy csésze mascarpone krémsajt konkrétan mennyit takar?! (125g, 250g, 500g?)
Válaszodat előre is köszönöm!!! További szép napot!
Üdv.: Gabi

kiss.szakács
Kissné Griezer Erzsébet / kiss.szakács Thu, 2011-03-31 05:58

Bocsánat! de a rendszer nálunk olyan vacak, aligtudok fel mászni az oldalra
250 g szoktam venni!!
Nálunk ebből a pogiból duplamennyiség készül!!
Szívből kivánom sikerűljön!! Erzsike

Pinkmage
Pinkmage / Pinkmage Thu, 2011-03-31 06:05

Kedves Erzsike!
Közben Julival összehoztuk a receptet ;-) Köszönöm a segítségedet! A poginak sikere volt, úgyhogy nagy-nagy köszönet a receptért!!!
Szép tavaszi napot!
Üdv: Gabi

Pinkmage
Pinkmage / Pinkmage Sat, 2011-04-02 06:23

Dehogy haragszom, már ahogy készítettem a tésztát, láttam, hogy a 30dkg kevés lesz, úgyhogy csak saccolni tudtam, hogy kb. még 20dkg-ot hozzádolgoztam, sikere volt, elfogyott és szerintem ez a lényeg ;-) Férjemnek és Anyumnak is úgy ízlett, csak pislogtam :-) Köszi még egyszer a receptet!!!
Szép hétvégét!
Gabi

1347
finomliszt 30 dkg
margarin 20 dkg
trappista sajt 25 dkg
mascarpone 25 dkg
tojássárgája 2 db
tejföl 175 g
élesztő 2.5 dkg
tej 2 dl
cukor 0.5 teáskanál
2 tk
tej 2 ek
tojássárgája 1 db
sajt 8 dkg