r
Nosalty Logó

Mascarpone-s pogácsa

NS
Mascarpone-s pogácsa
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

1350
Kalória
37.4g
Fehérje
64.6g
Szénhidrát
103.6g
Zsír
98.8g
Víz
290g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
5.1g
Cukor
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 1350 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 5397 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 343 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    103.6 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3120 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    677 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    493 mg
  • Nátrium
    1850 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    64.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    98.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    781 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    751 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    353 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 1350 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.8 g

Zsír

  • Összesen
    414.6 g
  • Telített zsírsav
    119 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    124 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    1160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12480.1 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    2709 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    182 mg
  • Foszfor
    1973 mg
  • Nátrium
    7399 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    258.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    395.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3123 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    198 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3003 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    1412 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    717 micro
Összesen 5397 kcal
  • 12% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 34% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    26.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    791.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 343 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A kimért lisztet morzsoljuk el a margarinnal, és tegyük bele a reszelt sajtot is, majd a sót és a krémsajtot is, valamint a tojások sárgáját. Végül a megkelt élesztőt.
  2. Kezdjük összeállítani a pogácsát, ha kemény lenne, tegyünk bele tejfölt. Igazi ruganyos tésztát kapunk belőle. Gyúrjuk össze, hogy ne ragadjon a kezünkhöz.
  3. Ha kész, akkor tegyük vissza a tálba, és fedjük le folpck-kal, és terítsük le tiszta konyharuhával. Tegyük 1 éjszakára a hűtőbe, had pihenjen. (ne a mélyhűtő részbe)
  4. Másnap, mikor elővesszük a hűtőből, tegyük deszkára, és nyújtsuk ki 1 ujjnyi vastagra, írdaljuk be kockásra, és kenjük meg tejes, tojásos keverékkel. Szorjuk meg reszelt sajttal, de lehet kömény- vagy szezámmag is.
  5. Szaggassuk ki, és sütőpapírral leterített tepsibe tegyük, majd meleg helyen kelesszük kb. 1 ótán át.
  6. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és mikor megkelt a pogácsa, tedgyüka sütőbe. 5-6 perc után mérsékeljük a sütő hőjét 150 fokra. Ezt azért tegyük, hogy ne égjen meg a sajt apogácsánk tetején.
  7. A sütési idő 30-35 perc, de látjuk, mikor szép aranysárga a pogácsánk, akkor kész.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Lehet, hogy már más is elkészítette másképpen, de én nem tudtam, mit kezdjek a krémsajttal. Nálunk nem mennek az édes mascarpone-s dolgok. Őszintén meg írom nekem ebből dupla mennyiség kell.mert a gyerekeim igen szeretik és nem keményedik meg másnapra sem a pogácsa állaga. Nagyon szeretik teával és "kecsöppel" is. Tudom, nem így kellene írni a "kecsöp" szót, de nézd el, kérlek, Magyarországon élek, ez szebb, mint ahogy írni kellene. (Talán szebb lett volna, ha azt írom, házilag előállított fűszeres paradicsom süritmény!)

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...