r
Nosalty Logó

Sajtos pogácsa 7.

Tünde
Sajtos pogácsa 7.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

1351
Kalória
31.1g
Fehérje
140.2g
Szénhidrát
73.3g
Zsír
108.8g
Víz
204.5g
Koleszterin
5.7g
Élelmi rost
3.5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1351 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5406 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 347 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    73.3 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2433.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    296 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    1565 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    140.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    108.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    156 mg
  • Retinol - A vitamin:
    676 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    405 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 1351 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    124.2 g

Zsír

  • Összesen
    293.2 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    123 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9735.4 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    1183 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    1718 mg
  • Nátrium
    6258 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    560.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    435 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2842 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    144 micro
  • K vitamin:
    240 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    682 micro
  • Kolin:
    622 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2704 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1622 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 5406 kcal
  • 9% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    626.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    104 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 347 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval.
  2. Jól kidolgozzuk.
  3. Kelesztés nélkül kinyújtjukkb. 1 cm vastagra.
  4. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, zsírozott tepsibe rakjuk.
  5. 40 percig kelesztjük.
  6. Kelesztés után megkenjük mindegyik tetejét a tejjel elkevert tojássárgájával.
  7. A sajtot lereszeljük, elkeverjük a paprikaporral, a sóval és az õrölt köménnyel, majd megszórjuk vele a pogácsák tetejét.
  8. Közepes hõfokon addig sütjük, míg a pogácsák alja barnulni kezd.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Miután megsült, még forrón tálba helyezem, és lefedem. Sokáig megtartja így a puhaságát.

További receptek

Cheddar scones

A klasszikusan édesen fogyasztott brit klasszikuson csavartunk most egyet, és sós verzióban, jó sok cheddarral megturbózva készítettük el. Egy-egy sajtos scone remek tízórai vagy uzsonna ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...