Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos muffin ahogy Lecsólány készíti

Sajtos muffin ahogy Lecsólány készíti
Sajtos muffin ahogy Lecsólány készíti
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretek muffint sütni, mert nagyon sokféleképp variálható, egyszerű elkészíteni, és nem lesz utána sok mosatlan.

Ez az egyik kedvenc villámgyors receptem. A szerecsendiótól lesz igazán különleges, ha van otthon egész szerecsendió, azt érdemes használni. Egy nagyobb szerecsendió felét ha belereszeljük, kellemes, jellegzetes íze lesz a sajtos muffinunknak.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. Rakjuk a papír muffinkapszlikat a muffinsütő formába, vagy szilikonforma esetén olajozzuk be a formákat.
  3. Keverjük össze a hozzávalókat egy nagyobb tálban.
  4. A kész tésztát kanalazzuk a muffinpapírral kibélelt formákba.
  5. Kb. 25 perc alatt szép aranybarnára sülnek. Fogpiszkálót beleszúrva ellenőrizzük, hogy megsültek-e. Ha már nem ragad a fogpiszkálóra a tészta, és a teteje is szép színű, a muffin kisült. 12 szép nagy  muffin lesz belőle.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 35x25x5 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 536
elküldve: 11
receptkönyvben: 210
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Lecsólány

Mióta szakács: 2012.09.06.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

füstölt sajtos muffin, sós muffin reszelt sajttal, szerecsendiós muffin

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsube
zsube Tue, 2013-03-26 20:34

Sziasztok
Én megcsináltam tegnap, borssal, szerecsendióval, nagyon ízletes, de nekem beleragadt az alja a muffin papírba, kapargatva ettük :) lehet hogy ezt szilikon formában kéne???

Mák Virág60
Mák Virág60 Fri, 2014-01-31 13:06

Sajnos itt, nem a forma a hibás, hanem a recept. Valamilyen zsiradék hiányzik belőle.
Száraz lett és úgy kellett kirágni a papírból. Még a papír nélküli, olajozott formából is úgy kellett kikaparni. :(

zsofesz82
zsofesz82 Tue, 2013-03-19 16:45

Szia!Azt szeretném kérdezni,hogy ugye nem ragad bele a papírba a tészta,és vajon mennyire lesz friss,ha nem aznap tálalom,hanem másnap?

Hirwestril
Hirwestril Fri, 2012-10-12 14:03

Eddig még sosem ettem sós muffint. Úgyhogy nagyon érdekelt , hogy milyen lesz.
Hát olyan lett , hogy 10 perc alatt elfogyott az egész. ; )
Köszönöm a príma receptet!

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Thu, 2012-09-13 17:40

Én is szeretek muffint sütni, bár még a sós variációt nem próbáltam ki (itt az ideje). Várom a többi muffin receptedet is!!!
Üdv: Scarlett

523
finomliszt 35 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 2 db
sajt 15 dkg
tej 2.5 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint