r
Nosalty Logó

Sajtos muffin ahogy Lecsólány készíti

NS
Sajtos muffin ahogy Lecsólány készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

523
Kalória
22.9g
Fehérje
70.4g
Szénhidrát
15g
Zsír
46g
Víz
136.1g
Koleszterin
2.4g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 523 kcal
  • 15% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2086 kcal
  • 15% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 240 kcal
  • 15% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    22.9 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1721.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    563 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    504 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    46 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    157 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 523 kcal
  • 15% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    91.5 g

Zsír

  • Összesen
    59.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    545 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6885.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    170 mg
  • Kálcium
    2250 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    2300 mg
  • Nátrium
    2018 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    281.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    184.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    627 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    344 mg
  • Retinol - A vitamin:
    624 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    550 micro
Összesen 2086 kcal
  • 15% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    789.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    264 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    72 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 240 kcal

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt.
  2. Rakjuk a papír muffinkapszlikat a muffinsütő formába, vagy szilikonforma esetén olajozzuk be a formákat.
  3. Keverjük össze a hozzávalókat egy nagyobb tálban.
  4. A kész tésztát kanalazzuk a muffinpapírral kibélelt formákba.
  5. Kb. 25 perc alatt szép aranybarnára sülnek. Fogpiszkálót beleszúrva ellenőrizzük, hogy megsültek-e. Ha már nem ragad a fogpiszkálóra a tészta, és a teteje is szép színű, a muffin kisült. 12 szép nagy muffin lesz belőle.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x25x5

Szeretek muffint sütni, mert nagyon sokféleképp variálható, egyszerű elkészíteni, és nem lesz utána sok mosatlan. Ez az egyik kedvenc villámgyors receptem. A szerecsendiótól lesz igazán különleges, ha van otthon egész szerecsendió, azt érdemes használni. Egy nagyobb szerecsendió felét ha belereszeljük, kellemes, jellegzetes íze lesz a sajtos muffinunknak.

További receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Lakos Benedek

Citromos muffin

Elsősorban a citromrajongók figyelmébe ajánljuk ezt a könnyed muffint, ugyanis nemcsak a tésztába került bőségesen a gyümölcsből, de a kész muffint is meglocsoltuk kevés ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...