Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós banánkenyér

Diós banánkenyér
Diós banánkenyér
70 perc / előkészület: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Öreg banánok csodálatos újjáélesztési módja :).

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a cukrot, a sütőport összekeverjük.
  2. A banánt összetörjük, a vajat megolvasztuk, majd a kettőt habosra keverjük. 
  3. 1-2. pontot összekeverjük, és hozzáadjuk a 2 tojást, majd a finomra tört diót.
  4. Sütőpapírral kibélelt formába öntjük.
  5. Letakarva sütjük - tűpróba!
  6. Miután kihűlt, szeleteljük. (Hogy a külső része ne száradjon ki, ne törjön, rögtön sütés után letakarjuk egy konyharuhával 10 percre.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 515
elküldve: 0
receptkönyvben: 127
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

sütimánia

Mióta szakács: 2011.11.10.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

diós-banános sütemény, banánkenyér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1516
finomliszt 20 dkg
cukor 10 dkg
tojás 2 db
vaj 10 dkg
banán 2 db
dió 10 dkg
méz 3 ek
citromhéj 1 citromból nyert
citromlé 1 fél citromból nyert
sütőpor 1 kk