Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos hús ahogy vujutka készíti

Sajtos hús ahogy vujutka készíti
Sajtos hús ahogy vujutka készíti
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretem ezt a receptet, kevés vele a munka, és még is finom. Ez is egy változata a sütőben süthető, bedobjuk, és otthagyjuk ételeknek, ami kevés szabadidővel rendelkezőknek ugyebár igen előnyös.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Sült krumplival nagyon finom, ugyanakkor eléggé hízlaló étel. Szoktam hozzá készíteni bármilyen salátát, ami otthon van, szigorúan majonézes öntet nélkül. Szerintem a rizs is illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hús szelteket kiklopfoljuk, borsos lisztbe forgatjuk, kizsírozott vagy olajozott tepsibe fektetjük. Sajtot reszelünk rájuk.
  2. 4 tojást szétválasztjuk, a fehérjéket felverjük habbá. A sárgákat összekeverjük a pohár tejföllel, sózzuk, esetleg ételízesítőzzük, és zöldfűszerezzük.
  3. A fehérjehabot és a tejfölös, tojásos masszát összekeverjük. A hússzeletekre öntjük.
  4. A sütőben megsütjük, a vége fele süthetjük alul-felül, hogy szépen megpiruljon a teteje.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 20 035
elküldve: 24
receptkönyvben: 533
elkészítve: 22/37
Facebookon megjelent: -

szakács

vujutka

Mióta szakács: 2012.06.03.
15 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis sertéshús, sajtos tejfölös sertéscomb, tepsiben sült hús

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dallam'75
dallam'75 Sat, 2014-05-24 06:11

szia! Kérdésem az lenne, hogy melegíthető? 2 napra főznék...

vujutka
vujutka / vujutka Wed, 2014-05-28 18:24

Szia! Bocsánat, de most láttam a kérdést. Persze erre is igaz mint minden már melegítve másabb, de úgy is teljesen finom.

balintmonika
balintmonika Wed, 2013-05-29 10:13

A tegnapi ebéd a sajtos húsról szólt.Amikor a lisztezett hússzeleteket a tepsibe sorakoztattam,azok szempillantás alatt felszívták az olajat.Azt hittem,le fog ragadni,de nem!A tojásos massza nagyon hamar elkezdett barnulni,ezért jónak láttam letakarni alufóliával.Így lett tuti számomra ez a recept.Köszi.

vujutka
vujutka / vujutka Wed, 2013-05-29 10:18

Nagyon örülök hogy jól sikerült. Hát igen a sütőtől is függ honnan süt jobban, a miénk már nem mai darab és csak alulról süt. Lehetséges nekem ezért sem volt ilyen gondom. Köszönöm, hogy megosztottad velem/velünk a tapasztalataidat:) További jó sütést főzést:)

csillag ánizs
csillag ánizs Wed, 2012-11-28 16:06

Kedves vujutka, mielőtt beteszem a sütőbe le kell fednem fóliával a tepsit?A választ előre is köszönöm.

vujutka
vujutka / vujutka Thu, 2012-11-29 15:43

Igen le lehet úgy hamarabb megpárolódik a hús. De ha nem teszed, is szépen átsül.

720
sertéscomb 60 dkg
tejföl 450 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
finomliszt 4 evőkanál
napraforgó olaj 1 ek
tojás 4 db
sajt 10 dkg
zöldfűszer 0 ízlés szerint