r
Nosalty Logó

Sajtos hagymás muffin

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Sajtos hagymás muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 549 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 4380 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 272 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1702.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    352 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    888 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    82.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    99 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    290 micro
Összesen 549 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    138 g

Zsír

  • Összesen
    241 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    97 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    61 g
  • Koleszterin
    1005 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13620.5 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    2813 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    244 mg
  • Foszfor
    3160 mg
  • Nátrium
    7107 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.6 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    663 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1158 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    62 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    207 micro
  • K vitamin:
    253 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    349 micro
  • Kolin:
    705 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1094 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    794 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2319 micro
Összesen 4380 kcal
  • 9% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    849.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    197 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük.
  2. A sajtot lereszeljük, a hagymát nagyon apróra vágjuk, majd kevés vajon pirítjuk, míg aranysárga nem lesz. (Kevés sajtot tegyünk félre, hogy a muffinok tetejét meg tudjuk szórni.)
  3. A lisztet, sajtot, tömlős sajtot, sütőport, a pirított hagymát és egy teáskanál sót egy tálban keverjünk össze.
  4. Egy másik tálban a tojásokat, a joghurtot, az olajat és szintén egy teáskanál sót összekeverünk.
  5. A két keveréket egybevegyítve egy ragacsos tésztát kapunk, amelyet muffin papírral bélelt sütőformákba mérünk. (Én minden formába egy-egy evőkanállal tettem.)
  6. A maradék reszelt sajtot a muffinok tetejére szórjuk, majd mehetnek az előmelegített sütőbe.
  7. Addig sütjük, míg a muffinok szépen felfújódnak és a sajt is megpirult a tetején.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2215
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eddig még sohasem sütöttem sós muffint, ezért úgy gondoltam, épp ideje lenne kipróbálni. Elkezdtem böngészni az interneten, egy egyszerű muffint szerettem volna sütni, és végül a sajtos-hagymásra esett a választás. Egy szép szombat reggelen el is indultam beszerezni az esetleges hozzávalókat, mert igazából én nem szoktam a recepteket követni, szeretek saját magam kísérletezni, ezért mindenből vettem egy keveset. Hazaérve neki is láttam elkészíteni életem első sós muffinját. A végeredmény egész jó lett. A tészta, amelyet készítettem, lyukacsos bélszerkezetet adott a muffinoknak, a sajttól lágy és puha lett, a külseje pedig ropogós. A hagyma és a sajt íze tökéletes harmóniában vannak egymással. Talán egy kevés pirított szalonna még inkább feldobta volna... Ami nem tetszik, hogy kissé nehezen csúszik, talán egy-egy sajt darabkát elrejthettem volna a közepébe. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek