Sajtos csirkemell a sütőből
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
300g csirkemellfilé360 kcal
-
67g cheddar sajt269 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
900g csirkemellfilé1080 kcal
-
200g cheddar sajt806 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
300g tejföl594 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
-
62.1g csirkemellfilé74 kcal
-
13.8g cheddar sajt56 kcal
-
3.4g vaj25 kcal
-
20.7g tejföl41 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.3 g
Zsír
-
Összesen 62.9 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 380 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2428.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 91 mg
-
Kálcium 593 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 112 mg
-
Foszfor 1022 mg
-
Nátrium 603 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.9 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 322 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 490 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 29 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 52 micro
-
Kolin: 280 mg
-
Retinol - A vitamin: 480 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 108 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 4 micro
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 256 g
Zsír
-
Összesen 188.8 g
-
Telített zsírsav 98 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1140 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7286.2 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 274 mg
-
Kálcium 1780 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 337 mg
-
Foszfor 3067 mg
-
Nátrium 1810 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 20.7 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 965.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1469 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 57 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 87 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 155 micro
-
Kolin: 839 mg
-
Retinol - A vitamin: 1440 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 324 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
- 18% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 13 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 502.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 123 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 212 mg
-
Nátrium 125 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 58 mg
-
Retinol - A vitamin: 99 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1 micro
Hozzávalók
-
4 db csirkemellfilé
-
5 dkg vaj
-
3 dl tejföl
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
- Egy sütőedényt kivajazunk vékonyan. Olyan méretűt válasszunk, amit maradéktalanul fel tudunk tölteni ezzel a húsmennyiséggel. (Én ehhez - más alkalmasabb híján - a nagyobbik serpenyőm használom, aminek leveszem a nyelét.)
- Mindegyik hússzeletbe beletekerünk egy csík sajtot, ami elég vastag legyen ahhoz, hogy zamata átjárhassa ölelőjét. A sajt érjen teljesen végig a húsban. Az nem probléma, ha nem lehet belegöngyölni úgy, hogy ne tudjon kifolyni. Az is elég, ha csak félbehajtjuk, s úgy helyezzük nyitott felével felfelé az edénybe.
- Miután ezzel végeztünk, ráöntjük a tejfölt, amibe egy kis sót kevertünk előtte, majd az egészet reszelt sajttal fedjük be. Legvégül pedig néhány vajdarabkát szórunk a tetejére.
- Alufóliával lefedve 1 órán keresztül sütjük, majd az alutóliát eltávolítva további 20-30 percig. (Míg a sajt megpirul, valamint a levét kissé összesűríti.)
- Sütés hőfoka: 250 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 90 perc
- Receptkönyvben: 89
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 13234
- Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 08.
Ajánló
Mi basmati barnarizzsel fogyasztjuk, amire a tányérunkon még a hús visszamaradt levéből is rámerünk, ám társíthatunk mellé krumplipürét, zöldségköretet is. Szárazabb köretet azért nem ajánlok, mert nem lehetne kiélvezni a finom sajtos, tejfölös, vajas kanalazott ízeket. Ne haragudjatok, amiért nem szakítok időt a hozzászólások lereagálására, de a számítógép használatának idejét szinte teljes egészében a gyerkőcökre fordítottam át - sok másra szánt idő mellett :o))). Persze mindig őszintén örülök a visszajelzéseknek, hogy ízlett az étel és igazán köszönöm, hogy megírjátok a véleményeteket, élményeiteket! Én úgy érzem, hogy amennyiben csak egyetlen embernek is tetszett a recept amit feltettem, akkor már megérte megosztani! Köszönöm! :o)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Egyik volt kolléganőm, Juci :o) készítette ezt a husit, csak ő füstölt sajttal. Úgy is nagyon ízletes, ám eddig a legkellemesebb ízvilágot a hosszú ideig érlelt cheddar sajttal sikerült produkálni. Így is finom, úgy is finom, de hát.... nekünk így a tuti :o)