r
Nosalty Logó

Sajtos csirkemell a sütőből

Flikflak
Sajtos csirkemell a sütőből
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

947
Kalória
85.3g
Fehérje
6.9g
Szénhidrát
62.9g
Zsír
322g
Víz
379.8g
Koleszterin
-
Élelmi rost
3.7g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 947 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2839 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2428.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    593 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    322 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 947 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    256 g

Zsír

  • Összesen
    188.8 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7286.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    1780 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    3067 mg
  • Nátrium
    1810 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    965.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1469 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    839 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1440 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 2839 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy sütőedényt kivajazunk vékonyan. Olyan méretűt válasszunk, amit maradéktalanul fel tudunk tölteni ezzel a húsmennyiséggel. (Én ehhez - más alkalmasabb híján - a nagyobbik serpenyőm használom, aminek leveszem a nyelét.)
  3. Mindegyik hússzeletbe beletekerünk egy csík sajtot, ami elég vastag legyen ahhoz, hogy zamata átjárhassa ölelőjét. A sajt érjen teljesen végig a húsban. Az nem probléma, ha nem lehet belegöngyölni úgy, hogy ne tudjon kifolyni. Az is elég, ha csak félbehajtjuk, s úgy helyezzük nyitott felével felfelé az edénybe.
  4. Miután ezzel végeztünk, ráöntjük a tejfölt, amibe egy kis sót kevertünk előtte, majd az egészet reszelt sajttal fedjük be. Legvégül pedig néhány vajdarabkát szórunk a tetejére.
  5. Alufóliával lefedve 1 órán keresztül sütjük, majd az alutóliát eltávolítva további 20-30 percig. (Míg a sajt megpirul, valamint a levét kissé összesűríti.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyik volt kolléganőm, Juci :o) készítette ezt a husit, csak ő füstölt sajttal. Úgy is nagyon ízletes, ám eddig a legkellemesebb ízvilágot a hosszú ideig érlelt cheddar sajttal sikerült produkálni. Így is finom, úgy is finom, de hát.... nekünk így a tuti :o)

További receptek

Stroganoff bélszín

A Stroganoff igazi klasszikus, az ünnepi szezonban pedig talán az is belefér, hogy hagyományos módon, bélszínből készítsük el. A gombás hús nem véletlenül sokak kedvence, hiszen ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek