r
Nosalty Logó

Sajtos csirkemell a sütőből

Flikflak
Sajtos csirkemell a sütőből
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

947
Kalória
85.3g
Fehérje
6.9g
Szénhidrát
62.9g
Zsír
322g
Víz
379.8g
Koleszterin
-
Élelmi rost
3.7g
Cukor
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 947 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2839 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 196 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    62.9 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    380 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2428.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    593 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    1022 mg
  • Nátrium
    603 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    322 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    490 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    29 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    480 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 947 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    256 g

Zsír

  • Összesen
    188.8 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7286.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    274 mg
  • Kálcium
    1780 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    3067 mg
  • Nátrium
    1810 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    965.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1469 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    87 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    839 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1440 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 2839 kcal
  • 18% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    502.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    123 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    212 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    66.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 196 kcal

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékony szeletekre vágjuk, majd mindkét oldalukat sózzuk, borsozzuk.
  2. Egy sütőedényt kivajazunk vékonyan. Olyan méretűt válasszunk, amit maradéktalanul fel tudunk tölteni ezzel a húsmennyiséggel. (Én ehhez - más alkalmasabb híján - a nagyobbik serpenyőm használom, aminek leveszem a nyelét.)
  3. Mindegyik hússzeletbe beletekerünk egy csík sajtot, ami elég vastag legyen ahhoz, hogy zamata átjárhassa ölelőjét. A sajt érjen teljesen végig a húsban. Az nem probléma, ha nem lehet belegöngyölni úgy, hogy ne tudjon kifolyni. Az is elég, ha csak félbehajtjuk, s úgy helyezzük nyitott felével felfelé az edénybe.
  4. Miután ezzel végeztünk, ráöntjük a tejfölt, amibe egy kis sót kevertünk előtte, majd az egészet reszelt sajttal fedjük be. Legvégül pedig néhány vajdarabkát szórunk a tetejére.
  5. Alufóliával lefedve 1 órán keresztül sütjük, majd az alutóliát eltávolítva további 20-30 percig. (Míg a sajt megpirul, valamint a levét kissé összesűríti.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 90 p
  • Sütés hőfoka: 250 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egyik volt kolléganőm, Juci :o) készítette ezt a husit, csak ő füstölt sajttal. Úgy is nagyon ízletes, ám eddig a legkellemesebb ízvilágot a hosszú ideig érlelt cheddar sajttal sikerült produkálni. Így is finom, úgy is finom, de hát.... nekünk így a tuti :o)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...