r
Nosalty Logó

Sajtleves zöldspárgával fehérborral

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Hobbychef
Sajtleves zöldspárgával fehérborral
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1348 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1348 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 116 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4357.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    2096 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1137 mg
  • Nátrium
    935 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    810 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    690 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1433 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2099 micro
Összesen 1348 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4357.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    2096 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1137 mg
  • Nátrium
    935 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    810 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    132 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    690 micro
  • α-karotin
    27 micro
  • β-karotin
    1433 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    2099 micro
Összesen 1348 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    180 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    180 micro
Összesen 116 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgák végeit levágjuk, majd feldaraboljuk, sós, cukros vízben előfőzzük. A sajtot lereszeljük. A fokhagymákat aprítjuk.
  2. Egy lábasban kevés olajon megolvasztjuka vajat, benne a fokhagymát megdinszteljük, szórunk rá lisztet, összekeverjük, felöntjüka tejjel s a spárga főzővízével.Fűszerezzük. Beletesszüka spárgákat, néhány csúcs kivételével. Állandó keverés mellett hozzáadjuka sajtot. Amikor megolvadt, beleöntjüka bort.
  3. Tálaláskor rátesszüka spárgacsúcsokat. Fokhagymás, olívaolajsas bruschettával fogyasztjuk. Fehérbort iszunkhozzá.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1225
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sajtleves zöldspárgával fehérborral
Hobbychef 738 recept

A spárga nem csak a királyok eledele.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek