Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtleves zöldspárgával fehérborral

Sajtleves zöldspárgával fehérborral
Sajtleves zöldspárgával fehérborral
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spárga nem csak a királyok eledele.

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgák végeit levágjuk, majd feldaraboljuk, sós, cukros vízben előfőzzük. A sajtot lereszeljük. A fokhagymákat aprítjuk.
  2. Egy lábasban kevés olajon megolvasztjuk a vajat, benne a fokhagymát megdinszteljük, szórunk rá lisztet, összekeverjük, felöntjük a tejjel s a spárga főzővízével. Fűszerezzük. Beletesszük a spárgákat, néhány csúcs kivételével. Állandó keverés mellett hozzáadjuk a sajtot. Amikor megolvadt, beleöntjük a bort.
  3. Tálaláskor rátesszük a spárgacsúcsokat. Fokhagymás, olívaolajsas bruschettával fogyasztjuk. Fehérbort iszunk hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 119
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
adag: 1 főre
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spárgás sajtleves, sajtkrémleves spárgával és fehérborral, boros sajtleves spárgával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1335
ementáli sajt 10 dkg
trappista sajt 10 dkg
zöldspárga 6 db
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 1 ek
vaj 1 ek
tej 4 dl
fehérbor 1 dl
finomliszt 1 evőkanál
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint