r
Nosalty Logó

Sajtkrémmel töltött gombafejek

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Sajtkrémmel töltött gombafejek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 603 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 1207 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.2 g

Zsír

  • Összesen
    49.8 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    828.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    294 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    196 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    213.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    344 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    372 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1184 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 603 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    99.5 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1657.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    587 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    542 mg
  • Nátrium
    392 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    689 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    745 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    492 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2368 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2510 micro
Összesen 1207 kcal
  • 5% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    217.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A gombát megtisztítjuk. A tönköket kitördeljük és apró darabokra vágjuk. A gombafejeket 1 – 1 csipet sóval megszórjuk a spóratartó lemezeknél. A vajat egy méretes lábasban felhevítjük és beletesszük a felaprított gombát. Kevergetve 2 – 3 percig összesütjük, majd hozzátesszük a lisztet és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük tejjel és kevergetve besűrítjük.
  2. Levesszük a tűzről, langyosra hűtjük és belekeverjük a reszelt sajtot, a sót, a borsot és a vágott petrezselymet.
  3. A masszával egyenletesen megtöltjük a gombafejeket, majd ezután egy méretes tepsibe, vagy hőálló üvegtálba rakosgatjuk. Aláöntjük az olajat és a vizet. Alufóliával letakarjuk és előmelegített 190 C-os sütőbe tesszük.
  4. 15 perc elteltével levesszük a fóliát és 20 perc alatt szép aranybarnára sütjük. Melegen tesszük asztalra. Párolt rizzsel tálaljuk, mellétéve a sűrű sajtos szaftot.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1017
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sajtkrémmel töltött gombafejek
Lizinka_ 589 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?