Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtkrémes muffin belerejtett virslivel

Sajtkrémes muffin belerejtett virslivel
Sajtkrémes muffin belerejtett virslivel
20 perc / sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor van az, hogy van a hűtőben valami finom dolog, amit meg kellene enni, mert holnap lejár a szavatossága, de nem fér már belénk...Most volt egy ilyen fokhagymás sajtkrémem, ami házi készítése miatt rövid ideig bírja, mi meg már egy falatnyit sem belőle... Hirtelen jött az ötlet, legyen belőle sós muffin, így meghosszabíthatjuk az élettartalmát vagy mégsem...túl finom lett. :).

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojást és a vajkrémet robotgéppel kikavarjuk.
  2. Hozzáadjuk a sót, a fűszereket, a tejet és az olajat.
  3. Mindezt a sütőporos liszthez keverjük. Állagra olyasminek kell lennie, mint az édes muffinoknak. Ha ilyenkor túl sűrűnek tűnik, akkor keverhrtünk még hozzá tejet, tejfölt vagy olajat.
  4. Muffinpapírral bélet sütőformába kanalazzuk, és mindegyiknek a közepébe rejtünk egy virsidarabot.
  5. Erre teszünk még egy kis kanállal a masszából, majd a tetejére reszelt füstölt sajtot. 
  6. Előmelegített sütőben készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 30 841
elküldve: 21
receptkönyvben: 768
elkészítve: 20/37
Facebookon megjelent: -

szakács

TeaRoom

Mióta szakács: 2011.02.11.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: muffin
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: meleg előétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

sajtkrémes-virslis muffin, virslis muffin sajttal

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

B.JUTKA
B.JUTKA Thu, 2014-01-23 17:18

Nincs vajkrem a hozzavalokban, gondolom sajtkrem akar lenni !

missdr
missdr Mon, 2012-05-21 06:19

Nagyon fincsi,ez volt az egyik első muffinom (merthogy egyszerre sósat és édeset is sütöttem)! :) a gondom szintén csak az volt,hogy beleragadt a papírba,amitől azért kicsit elkeseredtem..nem értem,mert sehol nem írják,hogy ki kellene kenni a papírt,de lehet legközelebb megpróbálom úgy..azért köszönöm a receptet,biztos meg fogom csinálni máskor is! :))

Aksi888
Aksi888 Wed, 2012-03-28 17:51

Én kockasajtot daraboltam és azt tettem bele, tetejére szezámmagot szórtam. Nem is értem miért nem csináltam hamarabb, mert a lányom szerint én sütöm a legjobb muffinokat. Bárcsak a pogácsáim lennének ilyen jók ! :-D Én sosem használok papírt, pénzkidobásnak és papírpocsékolásnak tartom. 6-os és 12-es szilikonformám van, felváltva sütök benne édeset-sósat és sosem ragad le és nem lesz más az íze.

zafirov
zafirov Sun, 2011-11-13 17:52

Minden muffin rajongónak bátran tudom ajánlani a szilikonos muffin sütőket, és garantáltan soha többé nem fog beleragadni sem a muffin sem a muffinra s sütőpaír. Nem kell kikenéssel és papír szedegetéssel bajlódni többé. Végül is nem sokkal drágább mint a hagyományos sütők, de megéri. Tudom, hogy ez itt nem a reklám helye, nem is annak szántam csak tapasztalatból tudom, hogy egy jól elkészült és finom muffint, mennyire el tud rontani egy ráragadt papír.

enimöl
enimöl / enimöl Thu, 2011-06-30 15:52

Valóban nagyon finom! Viszont nekem is beleragadt a papírba :( Gondoltam, hogy a papír minőségével lehet a gond, de másik muffinok meg nem ragadnak bele. Legközelebb talán kivajazom :))

tenger
tenger / tenger Mon, 2011-04-25 19:45

Köszönöm válaszod!:-)
( Még nem csináltam meg, jövő heti munkahelyi összejövetelre céloztam be, azért a kérdés)
Szép napot!

tenger
tenger / tenger Sun, 2011-04-24 17:16

Szia!

Nagyon gusztusos, gratulálok!
Ha este megcsinálom, másnap is finom?

Szép napot!

aszab
aszab Sun, 2011-04-24 15:49

Szia!
Finom lett, de nagyon beleragadt a papírba. Ötlet?

TeaRoom
TeaRoom / TeaRoom Mon, 2011-04-25 19:33

Sajnálom, nekem nem szokott beleragadni de az jó ha nem frissen szeded ki belőle hanem megvárod amíg langyos lesz. Ez általában minden muffinra igaz, legaláb 10 percet ki kell bírni mielőtt forrón lehántjuk a papírt, mert utána szépen elválik. :)

427
finomliszt 20 dkg
tojás 4 db
krémsajt 30 dkg
napraforgó olaj 3 ek
tej 1 dl
sütőpor 1 csomag
0 ízlés szerint
oregánó 0 ízlés szerint
virsli 140 g
füstölt sajt 5 dkg