Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fetás-spenótos muffin

Fetás-spenótos muffin
Fetás-spenótos muffin
45 perc / előkészület: 10 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy sajt- és spenótimádó barátnőm szülinapjára készült. Az interneten találtam a receptet, de úgy írtam le, ahogy én csináltam. A legszebb muffin lett, amit valaha sikerült összehoznom :-)
A feta sajt mennyisége szerintem kicsit sok, leül a muffin aljára, és szétesik, meg az íze is túl erős. Legközelebb 10 dkg-mal csinálom.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Az eredeti recept melegen ajánlja, mi hidegen ettük. Nagyon jó sörkorcsolya.
Sültek mellé körtnek is el tudom képzelni.
 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spenótot kiolvasztjuk, apróra vágjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük.
  3. A liszthez hozzákeverjük a sót, a borsot, a gyömbért.
  4. A tojásokat enyhén felverjük, hozzáöntjük az olajat, a joghurtot, és homogénre keverjük. Belekeverjük a spenótot is.
  5. Összedolgozzuk a két keveréket, majd beletesszük az apró kockákra vágott fetát.
  6. Muffinpapírban vagy a muffinforma kivajazott mélyedéseiben sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 378
elküldve: 11
receptkönyvben: 226
elkészítve: 13/18
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

spenótos muffin fetával, spenótos-sajtos muffin

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

683
finomliszt 30 dkg
spenót 20 dkg
tojás 2 db
feta sajt 20 dkg
joghurt 3 dl
napraforgó olaj 1 dl
sütőpor 2 tk
gyömbér 1 tk
fekete bors 1 teáskanál
0.5 teáskanál