r
Nosalty Logó

Sajtkrémes fánk

Nagy Szandra
Sajtkrémes fánk
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

129
Kalória
3.6g
Fehérje
6.8g
Szénhidrátok
9.6g
Zsír
16.9g
Víz
45.4g
Koleszterin
213.8mg
Rost
749.6mg
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 129 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 1554 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 242 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    578.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    443 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    16.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 129 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.6 g

Zsír

  • Összesen
    115.5 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    544 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6937.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    947 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    5312 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    202.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1041 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    207 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1025 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 1554 kcal
  • 11% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    18 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    148 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    827 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    31.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    160 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 242 kcal

Elkészítés

  1. Elkészítjük az égetett tésztaalapot: a vajat a vízzel feltesszük melegedni, majd ha felolvadt a vaj, beleszórjuk a lisztet.
  2. Egynemű tésztát keverünk ki, majd utána a tűzön folymatosan kevergetve még 2-3 percig reszteljük.
  3. Áttesszük egy másik edénybe legalább langyosra hűlni, hogy ne főzze meg a tojásokat.
  4. Közben elkészítjük a sajtkrémet: a másik adag vaj-liszt-tej keverékéből besamelt készítünk, beleszórjuk a sajtot, szerecsendióval, sóval, borssal ízesítjük, belekeverjük az 1 tojássárgáját, hogy krémesebb legyen a töltelékünk.
  5. Mikor ezzel készen vagyunk, félretesszük hűlni. Közben befejezzük az égetett tésztát.
  6. A két tojást enyhén felverjük, kézzel vagy géppel apránként a tésztához adva jó alaposan kikeverjük, egy sűrű, de habzsákból nyomható masszát kell kapnunk.
  7. A kész tésztát habzsákba töltjük és ízlés szerinti méretű fánkokat nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Vigyázzunk sokat fognak nőni.
  8. Sütés 180 fokon hőlégkeveréssel 20-25 perc, ne nyitogassuk az ajtót sülés közben, mikor készen vannak a fánkok, éppen csak engedjük ki a gőzt, támasszuk ki a sütőt egy fakanállal és hagyjuk kihűlni.
  9. Ezután habzsák segítségével alulról kilyukasztva töltsük meg a fánkokat.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Itt van a farsangi szezon, de ki mondta, hogy csak az édes a nyerő? :) Minden sós után kell valami édes, de minden édes után mindenképp kell valami sós is :D. Próbáljuk ki ezeket az isteni pihe-puha extrán sajtos krémes fánkokat!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ez történik a testedben, ha rendszeresen eszel banánt

Sokan mumusként tekintenek a banánra egész életükben, mondván, hizlal, tele van cukorral, edzés/fogyókúra mellett tilos, stb. Pedig ha tudatosak vagyunk, minden gyümölcs fogyasztható - a banán pedig millió szempontból a tested barátja, hiszen tele van csomó-csomó egészséges tápanyaggal. Mutatjuk is!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...