Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gluténmentes túrós-kapros tökpuffancs

Gluténmentes túrós-kapros tökpuffancs
Gluténmentes túrós-kapros tökpuffancs
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Biztosan nem én fedeztem fel ezzel a recepttel a spanyol viaszt, de nálunk mindig nagy élmény újdonságot bevezetni a konyhába, ami finom és gluténmentes is. Hasonló "zöldséges fánkot" kóstoltam már karfiollal és az is csodás volt!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Könnyű nyári vacsorának vagy grill party-n a húsok mellé kísérőnek ajánlom. Nálunk az egyik kedvenc.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tököt meghámozzuk, a magokat eltávolítjuk és legyaluljuk.
  2. Hozzákeverjük a túrót, a kaprot és a sót és kb. 12-15 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen.
  3. Hozzáadjuk az egész tojásokat.
  4. Kanalanként annyi lisztet kererünk hozzá, hogy lágy masszát kapjunk.
  5. Kanállal kiszaggatjuk és forró olajban aranybarnára sütjük.
  6. Kínálhatjuk köretnek vagy magában mártogatva, ízesített vagy natúr tejfölbe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 495
elküldve: 2
receptkönyvben: 165
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

dr. Sütő Adrienn

Mióta szakács: 2009.12.06.
6 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

tökpuffancs, kapros tökpuffancs, kapros-túrós tökpufi

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

429
közönséges tök 1 közepes db
tehéntúró 200 g
kapor 0 ízlés szerint
tojás 2 db
1 ek
gluténmentes lisztkeverék 15 dkg
napraforgó olaj 2 dl