Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tyúkláb

Tyúkláb
Tyúkláb
35 perc / előkészület: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám receptes füzetében találtam. Meleg időben nem ajánlom sütni..:-)

hozzávalók / 2 adag

Sütőzsiradék

ajánlat

Ezt akár lehet sósan is, de édesen, lekvárral is enni. Az olaj nem szabad, hogy túl forró legyen, mert akkor kívül gyorsan megég, de belül még nyers marad.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összekeverjük.
  2. Felhevített olajba kanalazzuk, és aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 17 025
elküldve: 1
receptkönyvben: 379
elkészítve: 3/8
Facebookon megjelent: -

szakács

H. Emília

Mióta szakács: 2010.09.17.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: farsang
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

édes-sós fánk, joghurtos fánk

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mkata
M.Kata / mkata Tue, 2012-08-21 12:05

Ez valóban nagyon fincsi! De hogy mitől is tyúkláb? Mint a kovi ubit, be kell vagdosni, egyszer egyik feléről majdnem a közepéig az összehajtott lapocskát, aztán rá merőlegesen, szintén majdnem a közepéig. Így lesz olyan "csillag", tyúkláb formája a sütinek. A tésztája gyakorlatilag a csörege fánk tésztája... isteni finom :)

emilia90
H. Emília / emilia90 Wed, 2012-08-22 11:32

szerintem ez nem az a recept, ezt nem lehet vagdosni, a tésztája folyós, kanállal kell beleszaggatni.

bhcsilla
Bhcsilla / bhcsilla Sat, 2011-07-23 14:24

Ma elkészítettem. Finom lett. A tapasztalataim: Az olaj tényleg ne legyen túl forró és lassan süssük, hogy belül ne maradjon nyers. A tészta lágy legyen, de ne folyós. Nekem nem volt elég a 13 ek liszt, mert szép nagy tojásokat tettem bele. Vajon lehet tejföllel helyettesíteni a joghurtot?

emilia90
H. Emília / emilia90 Sun, 2011-07-24 16:38

Kedves Csilla, örülök, hogy izlett, és tényleg úgy van ahogy leirtad! alakitani kell a dolgokat, helyzethez megfelelően.:-)
tejföllel még nem próbáltam, de ha te esetleg megcsinálod, irj, hogy milyen lett. habár szerintem nem lehet rossz úgyl sem.
üdv, Emilia

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2011-07-20 10:01

Kedves Emília!
Tiéd lett 2011. július 19. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

kovacsbmaria
Marika nagyi / kovacsbmaria Tue, 2011-07-19 16:10

Nálunk egereknek nevezik. A különbség az, hogy csak simán tejjel készül úgy mint a palacsinta tészta és sütőpor helyett egy kevéske kis élesztővel csináljuk. Lehet almával is, én a palacsinta tésztába is szoktam almát reszelni és vaniliás cukorral meghinteni, mikor kész.Lehet sokféle képen variálni, kinek hogy tetszik.

periscope
periscope / periscope Tue, 2011-07-19 09:49

Ez fincsi, én is szeretem! Érdekes, hogy nem lakunk messze egymástól de nálunk "lábatlan tyúk" néven fut, és almát is reszelünk bele, majd porcukrozzuk. De így is finom.
Jók a receptjeid, üdv.

emilia90
H. Emília / emilia90 Tue, 2011-07-19 11:46

:-) érdekes! egyik elnevezés jobb, mint a másik....:D
majd egszer kipróbálom almásan is, biztos finom!
Üdv, Emilia

769
joghurt 2 dl
tojás 2 db
1 csipet
finomliszt 13 evőkanál
sütőpor 0.5 csomag