Káposztás darált hús terrine
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
150g káposzta30 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
1 kcal
-
3g mustár2 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
10g bacon39 kcal
-
3g kakukkfű3 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
439
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
300g káposzta60 kcal
-
71 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
2 kcal
-
5g mustár3 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
20g bacon79 kcal
-
6g kakukkfű6 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
878
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
12g vöröshagyma4 kcal
-
39.9g káposzta8 kcal
-
1.1g napraforgó olaj9 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
33.3g darált sertéshús61 kcal
-
0.4g sűrített paradicsom0 kcal
-
0.7g mustár0 kcal
-
7.3g tojás9 kcal
-
2.7g bacon10 kcal
-
0.8g kakukkfű1 kcal
-
1.9g vaj13 kcal
Összesen
115
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 32.1 g
Zsír
-
Összesen 29.3 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 190 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 838.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 36 mg
-
Kálcium 103 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 386 mg
-
Nátrium 253 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 262.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 108 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 52 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 92 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 181 mg
-
Retinol - A vitamin: 93 micro
-
α-karotin 40 micro
-
β-karotin 162 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 431 micro
-
Lut-zea 162 micro
Összesen
439
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 64.2 g
Zsír
-
Összesen 58.6 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 23 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 381 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1676.8 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 71 mg
-
Kálcium 205 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 109 mg
-
Foszfor 773 mg
-
Nátrium 507 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.3 g
-
Cukor 12 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 524.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 217 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 104 mg
-
D vitamin: 88 micro
-
K vitamin: 185 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 361 mg
-
Retinol - A vitamin: 186 micro
-
α-karotin 80 micro
-
β-karotin 324 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 863 micro
-
Lut-zea 324 micro
Összesen
878
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 7.8 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 51 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 223.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 103 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 69.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 29 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 115 micro
-
Lut-zea 43 micro
Összesen
115
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes db vöröshagyma
-
1 ek napraforgó olaj
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
250 g darált sertéshús
-
1 tk mustár
-
1 db tojás
-
2 szál kakukkfű
Elkészítés
- A hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk. A káposztát vékonyra gyaluljuk.
- Az olajban kb. 1-2 percig pirítjuk a hagyma 1/3-át és a káposztát, majd lefedve kb. 12 percig dinszteljük. Sóval, borssal fűszerezzük.
- A darált húshoz adjuk a hagyma 1/3-át, a sűrített paradicsomot, a mustárt és a tojást, jól összegyúrjuk, majd sóval, borssal fűszerezzük.
- Egy 15x10x6 cm-es fedeles tűzálló formát vajjal kikenünk. A darált hús masszát és a káposzta 1/3-át belerétegezzük (hús-káposzta-hús-káposzta-hús) a formába.
- Lefedve, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 35 percig sütjük.
- A kakukkfüvet megmossuk, a leveleket letépkedjük. A bacont egy serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a maradék hagymát és a kakukkfüvet, további 1-2 percig pirítjuk.
- A terrinet a baconos keverékkel megszórjuk, és most fedő nélkül további 20-25 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 129
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 13578
- Feltöltés dátuma: 2014. február 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
A darált húsos masszát ízesíthetjük 1 tk fűszerpaprikával is. Én pirított burgonyával és a felmelegített megmaradt káposztával tálaltam.