r
Nosalty Logó

Káposztás darált hús terrine

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Káposztás darált hús terrine
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 878 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 115 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.1 g

Zsír

  • Összesen
    29.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    838.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    386 mg
  • Nátrium
    253 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    262.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    92 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    181 mg
  • Retinol - A vitamin:
    93 micro
  • α-karotin
    40 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    431 micro
  • Lut-zea
    162 micro
Összesen 439 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.2 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1676.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    773 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    524.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    217 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    104 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    361 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    324 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    863 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 878 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    115 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 115 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk. A káposztát vékonyra gyaluljuk.
  2. Az olajban kb. 1-2 percig pirítjuk a hagyma 1/3-át és a káposztát, majd lefedve kb. 12 percig dinszteljük. Sóval, borssal fűszerezzük.
  3. A darált húshoz adjuk a hagyma 1/3-át, a sűrített paradicsomot, a mustárt és a tojást, jól összegyúrjuk, majd sóval, borssal fűszerezzük.
  4. Egy 15x10x6 cm-es fedeles tűzálló formát vajjal kikenünk. A darált hús masszát és a káposzta 1/3-át belerétegezzük (hús-káposzta-hús-káposzta-hús) a formába.
  5. Lefedve, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 35 percig sütjük.
  6. A kakukkfüvet megmossuk, a leveleket letépkedjük. A bacont egy serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a maradék hagymát és a kakukkfüvet, további 1-2 percig pirítjuk.
  7. A terrinet a baconos keverékkel megszórjuk, és most fedő nélkül további 20-25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 129
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 13578
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A darált húsos masszát ízesíthetjük 1 tk fűszerpaprikával is. Én pirított burgonyával és a felmelegített megmaradt káposztával tálaltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Már egy kanálnyi is csodát tesz a testeddel ebből a...

Az almaecet igazi fogyókúrás csodaszer hírében áll, persze megvannak a kockázatai, ha túlzásba visszük. Már az ókorban is előszeretettel használták, ami nem véletlen, hiszen számos jótékony hatása van az egészségre. Mutatjuk is, melyek ezek!