Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás darált hús terrine

Káposztás darált hús terrine
Káposztás darált hús terrine
85 perc / előkészület: 25 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A darált húsos masszát ízesíthetjük 1 tk fűszerpaprikával is. Én pirított burgonyával és a felmelegített megmaradt káposztával tálaltam.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát meghántjuk, apró kockákra vágjuk. A káposztát vékonyra gyaluljuk.
  2. Az olajban kb. 1-2 percig pirítjuk a hagyma 1/3-át és a káposztát, majd lefedve kb. 12 percig dinszteljük. Sóval, borssal fűszerezzük.
  3. A darált húshoz adjuk a hagyma 1/3-át, a sűrített paradicsomot, a mustárt és a tojást, jól összegyúrjuk, majd sóval, borssal fűszerezzük.
  4. Egy 15x10x6 cm-es fedeles tűzálló formát vajjal kikenünk. A darált hús masszát és a káposzta 1/3-át belerétegezzük (hús-káposzta-hús-káposzta-hús) a formába.
  5. Lefedve, 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. 35 percig sütjük.
  6. A kakukkfüvet megmossuk, a leveleket letépkedjük. A bacont egy serpenyőben megpirítjuk, hozzáadjuk a maradék hagymát és a kakukkfüvet, további 1-2 percig pirítjuk.
  7. A terrinet a baconos keverékkel megszórjuk, és most fedő nélkül további 20-25 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 7 482
elküldve: 3
receptkönyvben: 129
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

darált húsos pástétom, káposztás húspástétom, terrine darált sertéshúsból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

licya
licya Sat, 2015-02-28 19:43

Szuper lett! Annyit változtattam a recepten, hogy a húsos részt a hagymával megpirítottam és csak utána kevertem bele a többi hozzávalót. Így valamivel hamarabb elkészül, mint amit írtál. A tálalásnál tejfölt öntöttem rá. :)

Henta78
Henta78 Tue, 2014-03-11 18:59

megcsináltam, finom lett...én még rátettem egy doboz tejfölt a tetejére a szalonna alá... hmmm

442
vöröshagyma 1 közepes db
káposzta 300 g
napraforgó olaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
darált sertéshús 250 g
sűrített paradicsom 3 g
mustár 1 tk
tojás 1 db
bacon 20 g
kakukkfű 2 szál
vaj 1 ek