Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtkrémben sült halfilé

Sajtkrémben sült halfilé
Sajtkrémben sült halfilé
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Afrikai harcsát vettünk, de fogalmunk nem volt róla, hogy az, hogy "működik". Nagy keresgetésbe ezt a receptet találtam. IMÁDOM!
 

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Fűszernek tehetünk bele kaprot, és a recept tejszínt ír tejföl helyett, én nem szeretem a tejszínes ételeket.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halfiilét hideg vízzel megmossuk, leitatjuk, és tálra fektetjük. Mindkét oldalát 1-1 ek citromlével meglocsoljuk. Sózzuk, borsozzuk.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát meghámozzuk.
  3. Egy serpenyőbe a vajon a halszeletek mindkét oldalát 2-3 percig sütjük. Kivesszük, és visszarakjuk a tálra.
  4. A megmaradt zsiradékon (pótolható) a vöröshagymát, és az átnyomott fokhagymát megpároljuk.
  5. A hagymákat tejföllel felöntjük, felforraljuk, és a reszelt sajtot belekeverve, kis lángon megolvasztjuk. Sózzuk, borsozzuk, és a maradék citromlével ízesítjük.
  6. A sütőt előmelegítjük.
  7. Egy tűzálló tálba lerakjuk a halszeleteket, és a sajtmártással bevonjuk. Megsütjük.
  8. Köretnek rizst adhatunk hozzá.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 16 273
elküldve: 13
receptkönyvben: 259
elkészítve: 15/19
Facebookon megjelent: -

szakács

Klaudia

Mióta szakács: 2011.07.04.
16 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: halételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tejfölös-sajtos afrikai harcsa sütőben sütve, sült harcsafilé tejfölösen

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tzsu
Tzsu Wed, 2019-05-22 13:49

Ananászos halat akartam csinálni,ezért tettem rá azt is. Cheddar sajtom volt itthon és így is nagyon finom lett! Köszi a receptet!

Boribon1
Boribon1 Thu, 2013-12-26 17:50

Az idei már a 3, karácsony volt, mikor ezt készítettem, és jelentem azóta is töretlen a sikerem vele. Mondjuk én annyit változtattam rajta, hogy a mártásba sajtkrémet is teszek, illetve egy kb. fél deci fehérbort.
Fenséges! Köszönet a receptért!

szabici
szabici Sun, 2012-05-27 19:33

Elkészítettem, és nagyon finom volt! Mindhármunknak ízlett! Köszönöm a receptet!

1015
afrikai harcsa 1.2 kg
vaj 5 dkg
citromlé 5 ek
tejföl 450 g
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 2 gerezd
trappista sajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint