r
Nosalty Logó

Illatos sókéregben sült makréla

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
Petra
Illatos sókéregben sült makréla
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 754 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1507 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 46 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.2 g

Zsír

  • Összesen
    52.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    300 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    389407.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    141 mg
  • Kálcium
    366 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    731 mg
  • Nátrium
    387890 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    253.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    26 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    1949 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    189 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 754 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    120.3 g

Zsír

  • Összesen
    105.7 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    600 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    778815.3 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    282 mg
  • Kálcium
    732 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    529 mg
  • Foszfor
    1462 mg
  • Nátrium
    775780 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    507.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    380 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    53 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    60 mg
  • D vitamin:
    3898 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    55 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    377 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 1507 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    23912 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    23819 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    120 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 46 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halakat alaposan megmossuk folyó víz alatt, majd konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A sütőt előmelegítjük 220 ºC-ra, légkeveréses üzemmódban.
  2. A sót egy nagy tálba öntjük, ráreszeljük a citrom és a narancs héját, rászórjuk az édesköménymagokat, egy egész tojást is teszünk bele, végül ráöntünk 100 ml vizet, s mindezt alaposan kézzel összekeverjük.
  3. A halakat egy-egy evőkanál olívaolajjal megkenjük, a belsejükbe pedig egy-két citromkarikát dugunk. Egy nagy tepsi aljára (amiben elférnek a halak) körülbelül fél centiméter vastagon szórunk az illatos sókeverékünkből, ráfektetjük a halakat és betakarjuk a sóval. (A halak fejét és farkát nem szükséges beborítani, hisz úgysem fogyasztjuk el.)
  4. Az előmelegített sütőbe tesszük, 40 percig sütjük. A sütés végére a sókéreg teljesen megkeményedik, kemény burkot alkotva a halakon. Ezt eltávolítjuk, és azonnal tálaljuk a halakat.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 23530
  • Feltöltés dátuma: 2008. február 01.

Ajánló

@{Fekete burgonya-püré:Fekete burgonya-püré}

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az egész halak elkészítésének egyik látványos módja a sókéregben való sütés. Az eredmény pedig szaftos, ízletes hal, melyet a sókéreg megóv a kiszáradástól. Mindenki kedve szerint választhat halat ehhez a módszerhez, én éppen szép, friss makrélát tudtam beszerezni, így ez készült. A só ízesítése Jamie Oliver receptje alapján történt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Két pályaelhagyó nyitotta meg az egyik legmenőbb kávézót Budapesten –...

Kicsit túlhaladva a Klauzál téren, egy letisztult, világos belső terű, otthonos kávézó várja vendégeit, immár negyedik éve. A Görföl Emese és Mario Jimenez által nyitott Dorado nem az első volt a fővárosi specialty kávézók sorában, valószínűleg nem is az utolsó, de mindenképp azok közé tartozik, amelyek túlélték a koronavírusos időszak okozta nehézségeket, és akik ki tudtak alakítani egy olyan vendégkört maguk körül, amelyre nehéz időkben is számíthatnak. Kávétúra Spanyolországból indulva, Új-Zélandon át Budapestig.

Nosalty

További cikkek