r
Nosalty Logó

Sajtfelfújt egyszerűen

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Sajtfelfújt egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 235 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 1416 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 164 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    579.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    238 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    188 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 235 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    70.9 g

Zsír

  • Összesen
    94.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    895 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3475.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    91 mg
  • Kálcium
    1429 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    762 mg
  • Nátrium
    1126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    57.5 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    910 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    157 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    132 micro
  • Kolin:
    526 mg
  • Retinol - A vitamin:
    896 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    668 micro
Összesen 1416 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    403.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    166 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    131 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 164 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  2. Először elkészítjük a sajtos besamelt. Olvasszuk meg a vajat egy lábosban, adjuk hozzá a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett pár percig pirítsuk. Adagoljuk hozzá a tejet, és keverjük csomómentesre.
  3. Vegyük le a tűzről, tegyük bele a sajtot, és keverjük el benne. Továbbá kerüljön bele a három felvert tojássárgája, só, bors és szerecsendió, ízlés szerint. Hagyjuk kicsit kihűlni a masszát.
  4. A kis sütőformákat (6 db) vajazzuk ki, szórjunk mindbe egy kevés lisztet, és egyengessük el benne, a felesleget szórjuk ki. Tegyük a hűtőbe.
  5. Ezután verjük kemény habbá a tojásfehérjét egy csipet sóval és pár csepp citromlével.
  6. Miután ezzel megvagyunk, a habot apránként, határozott mozdulatokkal keverjük bele a besameles masszába. Óvatosan keverjük, nehogy a hab összetörjön!
  7. A krémet adagoljuk a formákba, és tegyük rögtön a forró sütőbe! 180°C-on, körülbelül 12-15 percig süssük. Akkor jó, ha a teteje megpirul, és a hab feljön pár centire a formából.
  8. A sütőt ne nyitogassuk sütés közben, és ha elkészült, azonnal tálaljuk, mert különben összeesik!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 8353
  • Feltöltés dátuma: 2020. október 05.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A felfújt, azaz soufflé (ejtsd: szuflé) egy változatosan elkészíthető francia étel, amely készülhet édesen és sósan is. Mi most egy pihekönnyű, sajtos változatot mutatunk nektek, ami előételnek vagy köretnek is kiváló. Bár kissé kényes fogás, mégis megéri vele foglalkozni.   Mielőtt belekezdnénk, jöjjön néhány tipp, amiket be kell tartani, ha szeretnénk sikerrel járni:   A sütőformákat mindenképp vajazzuk és lisztezzük ki, mert különben beleragad a massza! Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert különben összeesik! Végül, ha elkészült, azonnal tálaljuk, szintén azért, mert összeesik! Ezen kívül tartsuk be a mértékegységeket és az összeállítás lépéseit. A recept alapja a jól készült besamelmártás és a kemény habbá vert tojásfehérje. Fontos az időzítés, legyen minden kéznél. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek