Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sáfrányos körte kompót

Sáfrányos körte kompót
Sáfrányos körte kompót
40 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kaptam ajándékba sáfrányt és ehhez kerestem receptet. A legkézenfekvőbb a risotto alla milanese lett volna, viszont nemrég készítettem rizottót, így ezt kizártam. A neten böngészve a befutó végül Gordon Ramsay sáfrányos körte kompótja lett. Érdemes más gyümölcsökkel is kísérletezni, GR javasolja például az almát, a fügét és a mangót.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A salottahagymát és a fokhagymát megpucoljuk, nagyon apróra vágjuk. A körtéket megmossuk, meghámozzuk, kimagozzuk és kisebb kockákra vágjuk.
  2. Egy közepes méretű serpenyőben a kétféle hagymát a gyömbérrel együtt néhány perc alatt megfuttatjuk az olívaolajon. Utána rámorzsolunk egy jó nagy csipet sáfrányszálat, kicsit összekeverjük és a cukrot is a serpenyőbe öntjük. Közepes lángon épphogy karamellizáljuk a cukrot, majd hozzáadjuk az almaecetet. Felöntjük vízzel és amikor az egész elkezd forrni, mehet bele a körte és a mazsola is. A körtekockák nagyságától és a körte érettségi fokától függően 3-5 percig főzzük, amíg a körte puha nem lesz.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 577
elküldve: 0
receptkönyvben: 66
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: angol
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: befőttek
konyhatechnológia: hidegkonyha
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: kompót
hasonló kategóriák: befőtt, télire, fűszerek házilag

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

majmocska
majmocska Wed, 2011-10-19 11:06

Szia Petra,
Én télire szeretnék kompótot eltenni, de nem vagyok egy nagy szakácsművész. Meg tudod azt mondani nekem, hogy ha ezt a kompótot steril üvegekbe teszem, majd száraz dunsztba, akkor azzal tartósítani tudom télire?
Nagyon köszönöm!

258
körte 600 g
salottahagyma 1 db
gyömbér 3 ek
fokhagyma 1 gerezd
olívaolaj 1 ek
sáfrány 1 csipet
cukor 80 g
almaecet 2 ek
mazsola 10 dkg
víz 100 ml