r
Nosalty Logó

Sáfrányos-áfonyás torta fehér csokoládéval egyszerűen

Boldog Ági
Sáfrányos-áfonyás torta fehér csokoládéval egyszerűen
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

473
Kalória
7.7g
Fehérje
65.9g
Szénhidrát
20.1g
Zsír
53.7g
Víz
81.3g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
34.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 473 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 3789 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Összesen 272 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    659.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    198 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    255 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.9 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    53.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 473 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    160.8 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5276.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    1582 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    2041 mg
  • Nátrium
    1372 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    527.2 g
  • Cukor
    273 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    429.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    728 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    176 micro
  • K vitamin:
    54 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    158 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    712 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    702 micro
Összesen 3789 kcal
  • 5% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    380 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    114 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    31 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    51 micro
Összesen 272 kcal

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. Egy tálba összeöntjük a folyékony alapanyagokat: tojást, puha sertészsírt (vagy vajat). Langyos tejben feloldjuk az őrölt sáfrányt, és az előzőekhez adjuk.
  2. A száraz alapanyagokat a folyékonyakhoz adjuk, tehát a cukrot, a lisztet, a reszelt citromhéjat, sót, sütőport sima tésztává keverjük. Használhatunk robotgépet, a gyorsabb végeredményhez.
  3. A fehér csokoládét felolvasztjuk vízgőz fölött, majd az elkészült tésztába forgatjuk. Végül, a 10 dkg áfonyát óvatosan belekeverjük az alapunkba.
  4. Vékonyan kizsírozott 20 cm-es formába öntjük a tésztát, és 50 perc alatt közepes fokozaton (180 °C vagy 5-ös fokozat) a sütőben megsütjük. Hagyjuk kihűlni.
  5. Középen vízszintesen félbevágjuk a tortát, és betöltjük a következő krémmel.

Hozzávalók a krémhez

  1. A tejszínt felverjük. Amikor keményedni kezd a hab, akkor hozzáadunk 3 evőkanál áfonyadzsemet.
  2. Az elkészült hab felébe 5 dkg áfonyát keverünk, és az elfelezett tortába töltjük. Rárakjuk a torta másik felét.
  3. A tetejére 5 dkg áfonyás tejszínhabot kenünk, és megszórjuk a maradék 5 dkg áfonyával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20

Egy nagyon régi, családi alapreceptet turbóztam fel némi áfonyával, fehér csokoládéval és sáfránnyal. Roppan egyszerű az elkészítés, a végeredmény biztos és különleges. A receptet 20 cm-es tortaformában készítettem el. A sertészsír garantálja, hogy hosszabb ideig puha maradjon a tészta.

További receptek

Túró Rudi pitetorta

Nem túlzás azt állítani, hogy a Túró Rudi az egyik legkedveltebb hazai túrós édességünk. Ráadásul házilag is könnyen és olcsón elkészíthetjük! Ennek a legfőbb előnye az, hogy ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...