r
Nosalty Logó

Sacher-süni -Sacher-torta 2.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Feenuee
Sacher-süni -Sacher-torta 2.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tortabevonóhoz

Összesen 771 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tortabevonóhoz

Összesen 6158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tortabevonóhoz

Összesen 379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 771 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    303.7 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4765 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    757 mg
  • Foszfor
    2170 mg
  • Nátrium
    862 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    778.1 g
  • Cukor
    542 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1654 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    1199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1626 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2113 micro
Összesen 6158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 379 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tortabevonóhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat hozzákeverjük a porcukros vajhoz. Az egyik 20 dkg étcsokit megolvasztjuk gőz fölött, és miután langyosra hűlt, a masszához keverjük.
  3. A tojások fehérjét elkezdjük habbá verni, és fokozatos kis adagokban hozzáadjuk a kristálycukrot, amíg kemény habbá össze nem áll.
  4. A kakaóport, sütőport a liszttel összekeverjük, és a habbal felváltva az alapmasszához óvatosan hozzákeverjük, miközben próbáljuk nem nagyon összetörni a tojáshabot.
  5. Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsibenkb. 40 percig sütjük (tűpróba! - de a sütőt igyekezzünk minél kevesebbet nyitogatni, hogy szép magas lehessen a tésztánk).
  6. A tésztát rácson kihűtjük.
  7. Ha kihűlt, kettőbe vágjuk (ezen a ponton tetszőlegesen formára is vághatjuk), és forró baracklekvárt kenünk a lapok közé.
  8. A tésztát kívülről is vékonyan körbekenjük forró baracklekvárral.
  9. Gőz fölött megolvasztjuk a másik 20 dkg étcsokit az étolajjal, és bevonjuk vele a süteményt.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 17861
  • Feltöltés dátuma: 2010. május 29.

Ajánló

Nem egy habkönnyű desszert, mégsem lehet abbahagyni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Feenuee 20 recept

Marcsianyukám szimpatizál a sünikkel. És születésnapja volt. Mondhatjuk úgy is, hogy nem volt választásom... :-)

Hozzávalók

A tésztához

A tortabevonóhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...