r
Nosalty Logó

Sacher-süni -Sacher-torta 2.

Feenuee
Sacher-süni -Sacher-torta 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A tortabevonóhoz

771
Kalória
11.7g
Fehérje
97.3g
Szénhidrát
38g
Zsír
47.2g
Víz
224.4g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
67.7g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tortabevonóhoz

Összesen 771 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tortabevonóhoz

Összesen 6158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A tortabevonóhoz

Összesen 379 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    224 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    595.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.3 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    150 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    264 micro
Összesen 771 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    303.7 g
  • Telített zsírsav
    166 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    1795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4765 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    44 mg
  • Magnézium
    757 mg
  • Foszfor
    2170 mg
  • Nátrium
    862 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    778.1 g
  • Cukor
    542 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    377.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1654 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    1199 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1626 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    341 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2113 micro
Összesen 6158 kcal
  • 6% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    111 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.9 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    23.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 379 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a sárgákat hozzákeverjük a porcukros vajhoz. Az egyik 20 dkg étcsokit megolvasztjuk gőz fölött, és miután langyosra hűlt, a masszához keverjük.
  3. A tojások fehérjét elkezdjük habbá verni, és fokozatos kis adagokban hozzáadjuk a kristálycukrot, amíg kemény habbá össze nem áll.
  4. A kakaóport, sütőport a liszttel összekeverjük, és a habbal felváltva az alapmasszához óvatosan hozzákeverjük, miközben próbáljuk nem nagyon összetörni a tojáshabot.
  5. Előmelegített sütőben sütőpapírral bélelt tepsibenkb. 40 percig sütjük (tűpróba! - de a sütőt igyekezzünk minél kevesebbet nyitogatni, hogy szép magas lehessen a tésztánk).
  6. A tésztát rácson kihűtjük.
  7. Ha kihűlt, kettőbe vágjuk (ezen a ponton tetszőlegesen formára is vághatjuk), és forró baracklekvárt kenünk a lapok közé.
  8. A tésztát kívülről is vékonyan körbekenjük forró baracklekvárral.
  9. Gőz fölött megolvasztjuk a másik 20 dkg étcsokit az étolajjal, és bevonjuk vele a süteményt.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35

Marcsianyukám szimpatizál a sünikkel. És születésnapja volt. Mondhatjuk úgy is, hogy nem volt választásom... :-)

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...