r
Nosalty Logó

Sacher torta - az eredeti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Miss Lemon
Sacher torta - az eredeti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltéshez és bevonáshoz

Összesen 513 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltéshez és bevonáshoz

Összesen 4102 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltéshez és bevonáshoz

Összesen 373 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.4 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 513 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.8 g

Zsír

  • Összesen
    221.2 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    1370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2872.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    144 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    1309 mg
  • Nátrium
    532 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    467.3 g
  • Cukor
    311 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    295.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1325 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    902 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1303 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    266 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1565 micro
Összesen 4102 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    261.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 373 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez és bevonáshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat kicsit felmelegítjük, megolvasztjuk benne a csokoládét, hagyjuk hűlni.
  2. A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd lassan, folyamatosan keverve hozzáadjuk a csokis vajat is.
  3. A tojások fehérjét habbá verjük, és a liszttel felváltva több részletben a csokis masszához adjuk. Nem kell a habbal nagyon finomkodni, nem piskótát sütünk.
  4. Előmelegítettet sütőben sütőpapírral bélelt tortaformában két részletben megsütjük. Lehet egyben is sütni, és félbevágni töltéskor a lapot.
  5. Ha van rá módunk, a kihűlt tésztalapokat hagyjuk éjszakára pihenni, és csak másnap fejezzük be a tortát.

A töltéshez és bevonáshoz

  1. A baracklekvárral jól megkenjük az egyik tortalapot, majd rátesszük a másikat is.
  2. Az étcsokit mikróban vagy vízgőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az 1 ek étolajat, majd bevonjuk vele a tortát. Dermedés után forró késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 56
  • 7 napos nézettség: 315
  • Össznézettség: 206727
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Sacher torta - az eredeti
Miss Lemon 84 recept

Elvileg ez az eredeti bécsi recept - az Ínyesmestertől, aki ugyan egyáltalán nem bécsi, de én azért hiszek neki. A legjobb Sacher, amit valaha kóstoltam.

Hozzászólások

Csokoládé és rúzs

Én Mary Berry receptje alapján készítem a sacher tortát, s szerintem majdnem olyan finom, mint amit a Sacher cukrászdában lehet kapni Bécsben! :) Abban a receptben is egálban van a tojás fehérje és sárgája, elegend? a csokimennyiség benne, viszont a tetejére ganache kerül, ami isteni finom!! :) Mary nem vágja fel, s tesz bele baracklekvárt, de szerintem ha valakinek van otthon igazi, házi lekvárja, kár kihagyni;) Lefordítottam a receptet, érdemes megsasolni alternatívaként ;) http://chocolateandrouge.blogspot.hu/2015/02/sacher-torta.html

aantee

Még annyit hozzáf?znék a nagyon is biztató és guszta recepthez, hogy az eredeti, Sacher Hotel-féle sütin (az én ízlel?bimbóim szerint) félédes csokimáz van és kifejezetten vastagon. Apróság, de hozzájárul az élményhez. :)

Törölt felhasználó

Hát ez isteni finom lett!!:)) nyamiii

Virdzs

Szia, süt?margarinnal is lehet készíteni? A vaj nekem nem okés, tejallergia miatt. Milyen átmér?j? formában sütötted? Köszönöm el?re is!

Miss Lemon

Szia! 18 cm átmér?j? formában sütöttem, szerintem a margarin sem fogja elrontani:) Üdv: Kata

katica32

Ízlés dolga, hogy kinek mi ízlik jobban. Én megsütöttem ezt a tortát is, aztán megsütöttem azt a Mary Berry féle tortát is, amit itt az egyik hozzászólás említ. Ez a torta nagyon ízlett nekünk, de a Mary Barry féle egyáltalán nem. Úgyhogy én maradok inkább ennél.

Hozzávalók

A tésztához

A töltéshez és bevonáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek