Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sacher muffin 2.

Sacher muffin 2.
Sacher muffin 2.
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos már nem tudom, hogy hol olvastam a receptet, de kb. 2 éve találtam, valamelyik női újságban. A barátom nem édesszájú, de ez annyira ízlett neki, hogy ismét kell neki sütnöm.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
  2. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd belekeverjük a lekvárt.
  3. A vajat és a csokit megolvasztjuk, majd a tojásos masszába belekeverjük.
  4. Végül beledolgozzuk a lisztet, majd a muffinformákat kibéleljük a muffinpapírral, és belekanalazzuk a masszát, elosztva 12 részre.
  5. Tűpróbáig sütjük közepesen meleg sütőben.

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 40 633
elküldve: 70
receptkönyvben: 959
elkészítve: 29/46
Facebookon megjelent: -

szakács

Aventerra

Mióta szakács: 2011.05.29.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Pur karácsonyi finomságok receptverseny
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros-csokis muffin, csokoládés muffin baracklekvárral

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vilo
vilo Wed, 2013-03-06 18:51

Kedves Aventerra!

Másodjára készítettem el ezt a muffint, és úgy voltam vele, hogyha most sem sikerül, akkor ennyi, kész, nem próbálkozok tovább. Alapvető gondom az volt, hogy hiába tartottam be mindent grammra pontosan, nem sikerült jól. A teteje nagyon darabos volt (távol állt a fotón szereplő szépségtől), és ízre sem jött ki a Sacher-jelleg. Ma bátorkodtam 2-3 evőkanállal több lekvárt beletenni az általad előírtakon túl, és meglett az eredmény: nagyon finom és csodaszép muffinkákat sütöttem, egyből bekerült a top 3 sütibe!
Köszönöm!!! :)

Aventerra
Aventerra / Aventerra Sun, 2013-03-10 13:18

Kedves vilo!

Hát, nagyon örülök!
:)

Én most épp egy pizzás muffint szeretnék összedobni,még most találom majd ki a receptet!
Szép napot!

noecska
noecska Thu, 2013-02-14 14:49

Kedves Aventerra!
Én úgy készítem, mint a tortát - két réteg tészta közé csurgatom a baracklekvárt. Majd ezt is kipróbálom. Üdv.

tomozi_eva
Vivike / tomozi_eva Wed, 2013-02-13 21:24

Kedves Aventerra!
A recepted alapján most sütöttem meg életem első muffinját. Köszönöm a receptet, nagyon finom lett. Holnap viszem be a kolléganőimnek, remélem nekik is ízleni fog.
Egy icipicit módosítottam rajta: tettem bele durvára vágott diót és a tetejére csokilapokat. Kicsit sűrű lett a massza, lehet, hogy kevesebb lekvárt tettem bele, mert nem mértem le, de mire megsült, egyáltalán nem volt sűrű, finom, laza lett. Lehet, hogy leközelebb teszek bele még egy kis citromlét, mert imádom a csokoládé és citrom együttes ízét.
Üdvözlettel: Vivike

Aventerra
Aventerra / Aventerra Sun, 2013-02-24 16:18

Kedves Vivike!
Örülök, hogy ízlett a süti.Az a jó a muffin receptekben, hogy bárhogy lehet variálni.
Csak annyi, hogy a dió és csokilap kombó már nem igazán Sacher jelleg.
:)

tomozi_eva
Vivike / tomozi_eva Sun, 2013-02-24 19:47

Kedves Aventerra!
Igazad van, a dió és csokilap nem teljesen Sacher jelleg, habár az én Sacher torta receptemben a 15 dkg-nyi lisztféleség úgy oszlik meg, hogy 5-5 dkg liszt (fele sima, fele rétes), finomra őrölt mandula (ezt szoktam dióval helyettesíteni, az mindig van itthon, mandula kevésbé) és keményítő. Ezért gondoltam, hogy nem ronthatja el a dió, igaz, a tortában finomra darálom, itt viszont darabokat tettem bele. A csokidarabok ráolvadtak a tetejére, egy kicsit helyettesítette a csokimázt. Nem rontotta el, és jelentem, kolléganőimnek is nagyon ízlett.
Még egyszer köszönöm a recepted. Én ugyan először sütöttem muffint, de ettem már mások által készítettet, mondhatom, eddig ez volt a legfinomabb. A lekvár és a csokoládé a tésztában valami csodát tesz vele.
Üdvözlettel: Vivike

Shasa
Shasa Tue, 2012-11-20 13:19

Köszönöm szépen a receptet! Már több alkalommal elkészítettem, ez a kedvence a családomnak :)

Zurelily
Zurelily Mon, 2012-07-09 15:45

Délelőtt megcsináltam: jelentem, hogy nagyon finom! Amikor összekevertem a tésztát, egy picit sűrűnek tűnt, úgyhogy öntöttem hozzá még egy kis tejet. De tényleg isteni finom a süti, próbáljátok ki! :)

Andi501
Andi501 Sun, 2011-10-09 19:52

Szia Aventerra!
Ha nem este 7 lenne, most rögtön megsütném. Már most imádom!!!
Köszi a receptet.
Szia Andi

701
étcsokoládé 10 dkg
vaj 10 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 7.5 g
tojás 2 db
cukor 10 dkg
sárgabaracklekvár 10 dkg