Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sport muffin

Sport muffin
Sport muffin
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

3 éve találtam ki a csokis muffinnak ezt a variációját. A muffin alapreceptjét egy ismerősömtől kaptam és mivel volt itthon Sport szelet, gondoltam, tökéletes lesz a muffinba. Az aprított dió és a mazsola nagy kedvenc, így ezeket a hozzávalókat sem spóroltam ki. Hosszú időn keresztül szinte másnaponta sütöttem, ezt vittem magammal az útra uzsonna gyanánt. Aztán kissé feledésbe merült vagy csak ráuntam. Most már ritkán sütök ilyen muffint, többnyire karácsonykor, vagy ha én főzök vasárnap Anyukáméknak. (3 vasárnap Anya főz, 1 vasárnap én, ez a havi felosztás.)


hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Néha bosszankodom, mert ez a tésztamennyiség 14-15 muffinra elég, miközben a tepsiben 12 muffinhoz való lyuk van. Ilyenkor beüzemelem a második tepsit is azért a 2-3 plusz muffinért. Talán a joghurtos poharak űrtartalma nem egyezik, vagy néha a liszt mennyisége többre sikerül, és ez magyarázhatja a muffintöbbletet. Sebaj, legalább tovább ehetjük! :-) Elég laktató, de azért 2 db mégiscsak lecsúszik belőle.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet, a sütőport és a kakaóport egy tálban alaposan elkeverjük.
  2. A Sport szeleteket apró kockákra vágjuk, a diót felaprítjuk és a mazsolával együtt a lisztes keverékbe öntjük, és ezeket a száraz hozzávalókat kicsit összeforgatjuk.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, felverjük, hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot, jól elkeverjük, beleöntjük az olajat és a joghurtot, és jól összekeverjük az egészet.
  4. A száraz hozzávalókat beleöntjük a nedves keverékbe, és jól beleforgatjuk.
  5. A muffinformákat alaposan kikenjük margarinnal, a tésztamasszával megtöltjük a lyukakat, és a tepsit előmelegített sütőbe toljuk. Hústűvel ellenőrizzük, hogy megsültek-e már. (Ne tévesszen meg bennünket a tetején esetlegesen kifolyó olvadt Sport szelet!)
  6. Miután a megsült muffinok kihűltek, olvasztott étbevonóba vagy saját készítésű csokimázba, majd kókuszreszelékbe vagy színes cukiszórásba mártjuk. Tetejüket fél dióval vagy akár mogyoróval is díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 47 062
elküldve: 11
receptkönyvben: 619
elkészítve: 17/22
Facebookon megjelent: 1

szakács

Makkermanó

Mióta szakács: 2010.08.01.
6 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokis-diós-mazsolás muffin, muffin Sport szelettel, csokoládés muffin dióval és mazsolával

Hozzászólások (20)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hencebence
Hena / hencebence Wed, 2012-01-25 16:01

Szia Gabi, itt ismét bence :) Említetted az előbb a muffinodat, gyorsan meg is néztem, ezt mindenképp kipróbálom! Köszönöm! Üdv, Hajni

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2012-01-25 16:50

Szia Hajni! Nagyon örülök, h. bekukkantottál erre az oldalra! :-) Garantálom, h. ez a muffin ízleni fog, mert ez is meglehetősen csokis. Én legutóbb Sport szelet híjján 3 féle csokiból sütöttem és nem muffin- hanem tortaformában, mert az itt leírt tésztamennyiség valahogy mindig több, mint az a 12 mélyedés. Szép nagy torta lett belőle. Ha gondolod, nézd meg a többi sütimet is, hátha találsz kedvedre valót köztük! Üdv: Gabi

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Mon, 2011-03-21 17:02

Jajj, most vettem észre a hsz-t! (Nem értem, miért van az, h. néha nem kapok róla emilt.) Azóta megnéztem a fotókat is, amiket küldtél, és nagyon örülök, mert pont olyan, mint amilyen az enyém szokott lenni. Én már azt sem szoktam megvárni, h. kissé megszáradjon a máz, nyomom azonnal a kókuszreszelékbe. Nem történik semmi baj, sőt, még több tapad rá. Nyamizzátok csak, kedveskéim!
:-))) Puszik: Gabi

nyamóka
nyamóka / nyamóka Sun, 2011-03-20 15:43

Elkészült, már csak azt várjuk, hogy kicsit száradjon a csokimáz! :-D Nyami-nyami-Nyamóka :-D

benari
benari Mon, 2011-02-21 14:39

Megsütöttem,nagyon finom lett,pedig csak rumos csokim volt itthon.Köszönöm a receptet.Üdv.Benari

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Mon, 2011-02-21 15:00

Szia Benari! Nagyon örülök, h. ízlett, és köszönöm, h. ezt megírtad nekem. :-) Jó érzés, ha másnak is ízlik a tőlem származó recept. Sztem nagyon jó lehet csokival és rummal is, bár val.szeg nem mindegy, h. milyen rum kerül bele. Én legalábbis sosem érzem ki, ha pl. rumaromát v. sütőrumot teszek a sütibe, viszont a Portorico rum az már döfi, csak sajnos drága. Remélem, máskor is elkészíted! Szép napot:G@bi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-11-24 14:38

Helló! Hamarosan meg szeretném csinálni ezt a muffint, de előtte érdeklődnék, hogy a tojások szétválasztása után a felvert sárgájához kell adni a cukrokat, olajat és a joghurtot? Aztán a felvert fehérjét? Mi történik akkor, ha nem választom szét, és az egész tojáshoz adom a cukrot, stb? A másik kérdésem az lenne, hogy muffinpapírba is lehet önteni? Azt gondolom nem kell kivajazni. Vagy a tészta megkívánja? Köszönöm a segítséget! Üdv: Bea

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2010-11-24 17:05

Szia Bea! Igen, a tojáshoz kell keverni a cukrot stb-t, és nem kell szétválasztani a tojásokat. Én még nem sütöttem meg muffinpapírban, de sztem teljesen mindegy, ha úgy szeretnéd, akkor tedd a tésztát kapszlikba. Remélem, ízleni fog, mert nálunk nagyon menő! Majd írd meg, hogy sikerült! Sok sikert a sütéshez! Üdv: Gabi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-11-24 17:08

Szia Gabi! Köszönöm a gyors választ! Pénteken barátainkhoz megyünk és nekik akarok vinni belőle. Remélem, jól fog sikerülni! Amint gép elé kerülök, megírom, milyen lett! Üdv: Bea

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-11-24 17:10

Jajj, kicsit gyors voltam és 2x ment el az üzim. Remélem, a muffint azért csak 1x kell majd megsütnöm! :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-11-24 17:08

Szia Gabi! Köszönöm a gyors választ! Pénteken barátainkhoz megyünk és nekik akarok vinni belőle. Remélem, jól fog sikerülni! Amint gép elé kerülök, megírom, milyen lett! Üdv: Bea

onyxnomi
onyxnomi Wed, 2010-09-01 09:08

Szia! Tegnap megcsináltam. Kicsit módosítottam, mivel nem szeretem a diot, helyette mandula került bele, nem volt otthon sport szelet, így 90%-os csoki és rum aroma lett belerakva, de tökéletes lett:)))))). Nagyon finom, azt hiszem rá fogunk szokni:))). Köszi a receptet!

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Wed, 2010-09-01 11:39

Szia "onixnomi"! Sebaj, a lényeg a kreativitás! :-) Örülök, h. finom lett a te variációd is! Én még sosem tettem muffinba rumot, de el tudom képzelni, milyen kellemes lehet úgy is, szóval ki fogom próbálni. Nem semmi lehet az a 90%-os étcsoki! Üdv: "makkermanó"

800
finomliszt 23 dkg
cukrozatlan kakaópor 2.5 ek
sütőpor 2 tk
mazsola 3 marék
csokoládé 15 dkg
dió 10 dkg
tojás 2 db
cukor 13 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
napraforgó olaj 0.8 dl
joghurt 300 g
tortabevonó 5 dkg
kókuszreszelék 5 dkg
margarin 2 ek