r
Nosalty Logó

Grízes-mézes süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Szarvasné Marcsi
Grízes-mézes süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 883 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 7057 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 313 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    417 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    131 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    145 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.1 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 883 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    284.5 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    974 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3336 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1050 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1163 mg
  • Nátrium
    563 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1025 g
  • Cukor
    565 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    281.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2034 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    243 micro
  • Kolin:
    412 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1996 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    611 micro
Összesen 7057 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    51 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 313 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Lassú tűz mellett megfőzzük a grízt a tejjel, majd hűlni hagyjuk.
  2. Ez idő alatt, elkészítjük a tésztát: a tészta összes hozzávalóját összegyúrjuk, majd 4 részre osztva, lemeztepsi nagyságúra nyújtjuk őket.
  3. A lemeztepsik hátát vajjal és liszttel vékonyan kenjük, és hintjük, majd a tésztát óvatosan ráhelyezzük.
  4. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg azt nem látjuk, hogy már szép barnás a színe.
  5. A porcukrot és a vajat összedolgozzuk, majd hozzáadva a grízt, robotgéppel krémessé keverjük.
  6. Az első lapot tálcára helyezzük, majd a krém felével megtöltjük, a második lapot lekvárral töltjük meg, a harmadik lapot a krém másik felével.
  7. Ráhelyezzük óvatosan a negyedik lapot, és erre kerül a csokimáz.
  8. Kb. 1 napig pihentetjük, hogy jól megpuhuljon. Ízlés szerint szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 48 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 115
  • 7 napos nézettség: 507
  • Össznézettség: 423441
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 20.

Receptkategóriák

Grízes-mézes süti
Szarvasné Marcsi 12 recept

Nagyon szeretem ezt a sütit. Sokáig kerestem, mire rátaláltam a tökéletesre. :) Remélem, hogy nektek is ízleni fog, és sokan ki is próbáljátok. Azt hittem, hogy nehéz elkészíteni, de kellemesen csalódtam, mert hamar megvan, a puhulási időt leszámítva. :) Próbáljátok ki ti is bátran.

Hozzászólások

vzsike

Köszönöm a receptet, biztosan el fogom készíteni. Már én is régen kerestem ilyet, emlékeztet arra, amit még anyósom készített régen és azt mindenki nagyon szerette.

Szarvasné Marcsi

Szia! Tényleg nagyon finom. Remélem, hogy neked is jó lesz és az emléked nem fog csalni :)

Törölt felhasználó

Ugy orulok,hogy feltetted ezt a receptet, mert hiaba irogatjak paran itt az oldalon, hogy tul sok grizes-mezes recept van fent , ez az igazi es tokeletes ,jol bevalt,nagymama fele recept, en is mindig ezt keszitem, miota raakadtam erre a verziora! isteni finom, batran ajalnlom mindenkinek! en cukrot nem teszek a tesztaba egyaltalan ,teljes kiorlesu liszttel csinalom es a krembe is sztiviat vagy juharszirupot szoktam rakni. a tetejere pedig az olvasztott feketecsokiba teszek per evokanal gorog joghurtot, igy nem torik a maz se es kicsit lagyabb a csoki,mi igy szeretjuk. Jo sutogetest mindenkinek es aki eloszor probal ilyen sutit sutni,az mindenkepp ezt a receptet probalja ki , nem fogja megbanni :) koszi babuka78!

Szarvasné Marcsi

Szia! Úgy örülök, hogy így vélekedsz te is a receptr?l :) Jó, hogy te is megosztod a saját tapasztalatodat :) Mindig tanul valamit az ember :) :) :) Köszi, puszi :)

Törölt felhasználó

Nagyon szeretem a mézeskrémest, de még sohasem sütöttem. Szeretem a NoSalty-t, sok mindent kipróbáltam már...teljes sikerrel. Köszönet érte! most segitséget szeretnék kérni----nem minden hozzávalót látok a recepteknél rendesen. Felül sokszor takarja a mér?kancsó szimbolum, alul pedig az el?készités ill. sütés id? mutatása miatt. Tudnátok segiteni, hogy hogyan tudnám ezt kiküszöbölni? Köszönettel : Zsófi

Szarvasné Marcsi

Szia! Tésztához: 50 dkg liszt 15 dkg porcukor 6 dkg puha vaj 1 kk szódabikarbóna 2 egész tojás 4 ek tejföl 2 ek méz Krémhez: 25 dkg porcukor 20 dkg vaj 6 dl tej 5 ek gríz lekvár - ízlés szerinti mennyiség? és íz? csokimáz a süti tetejére El?melegített süt?ben addig sütjük a tésztát, míg azt nem látjuk, hogy már szép barnás a színe. Remélem, hogy neked is tetszeni, ízleni fog :) És bármi kérdésed van, írj nyugodtan :) Azért vagyunk, hogy segítsünk egymásnak :)

Törölt felhasználó

Szia babuka78! Nagyon szépen köszönöm a segitséget! Eddig bármit sütöttem az oldalról sikerült és izlett az egész családnak . Van valami trükk, hogy ahol takarásban vannak a hozzávalók, hogyan tudom el?varázsolni?:)

Törölt felhasználó

Szia, Neked nincsen a hozzávalók felsorolása mellett egy olyan görget?sáv, mint az "egész képerny? szélén"? Vagy más lehet a probléma? Hanna

Törölt felhasználó

Szia! De van, csak több receptnél a fels? sor a mér?kancsó szimbolum, az alsó sorok--görgetés esetén is--pedig az el?készülés ill. elkészités ideje kiirás miatt nem látszik. Ezt szeretném megtudni, hogy hogyan tudnám eltüntetni....lehet, hogy ez csak az én problémám?

Szarvasné Marcsi

Szia! Nem tudom, hogy mi lehet a gond.. :O Nekem a kis mér?cske csak ott van, ahol írja hogy hány f?re lehet elkészíteni, legfelül... Oldalt van a kis görget? és úgy tudod le-fel vinni...

Törölt felhasználó

Zsófia25: fentebb válaszoltam Neked, hogy a recept jobb oldalán lév? kék csikra húzd az egeret és jobb egérgombot lenyomod, majd a kurzort le-fel húzogatva el?jön a többi hozzávaló! Ha van kérdésed, segítek csak írjál. Üdv: Marika

Törölt felhasználó

Zsofia25 Segítek a probléma megoldásához: a recepten a jobb oldalon vagy egy kék szín? csík, amit a kurzorra le-föl tudsz mozgatni. Az egeret húzd a csíkra és ha le vagy fel húzod el?jön a hozzávalók többi része is. Így m?ködik minden esetben, ahol ilyen az elrendezés. Remélem érhet? amit írtam, de ha nem, irj és megoldjuk.! Sok sikert: Marika

Törölt felhasználó

Kedves Marika! Köszönöm a segit?készségedet. Nem a kék szin? csíkkal ill. annak használatával van gondom, azt remekül tudom kezelni:) A gondom az, hogy a hozzávalók x f?re alatt van egy mér?kancsó szimbolum....az sok esetben takarja az els? sorban szerepl? mennyiséget, a végén pedig az el?készület x perc, a f?zés x perc, a sütés x perc pedig az ott szerepl? sorokat, hiába húzom le-fel a kurzort, ezek akkor sem látszanak. De lehet, hogy csak az én problámám ez, mert nem látom, hogy mások is tapasztalták volna ezt....valószin? azért álltok értetlenül a kérdésem el?tt. Ett?l függetlenül nagyon sokat járok ide és probálom a recepteket elkésziteni....sikerrel.... Köszönöm mégegyszer a segit? szándékotokat! Zsófi

Skorpió

Kedves Zsofia25! Az megújult nosalty.hu óta tapasztalható mindez. Én is hasonlóan jártam, mivel Internet Explorert használtam mindig, más böngész?kkel mindig problémáim voltak (ill. a gépemnek nem tetszett :)) Úgy tudod kiküszöbölni a mér?kancs?, és hasonló kitakarásokat a receptnél, hogy letöltesz egy másik böngész?t. Nem reklámnak szánom, de nekem most a Google Chrome kit?n?en m?ködik, de rengetegen használják a Mozilla Firefox-ot is. Szerintem ezzel meg is oldódnak a problémáid, és meglep?en tapasztalhatod, hogy mennyivel átláthatóbb, és rendezett az oldal. További jó szemezgetést a receptek között! Szép napot, üdv: Skorpió

Törölt felhasználó

Kedves Skorpió! Nagyon szépen köszönöm a segitségedet, valóban megoldódott a gondom.....te vagy a nyer?:) Kipróbáltam a Google Chrome-mal és minden tökéletesen látszik. Most már nem érzem nagyon hülyének magamat azzal a fránya kék csikkal, amit a többiek nagyon kedvesen ajánlottak a figyelmembe és kölcsönösen nem értettük meg mi a másik problémája:) Most még nagyobb hévvel vetem bele az oldalba magamat és indulok is sütni, hogy jól kezd?djön a családom hete:) Köszönöm mégegyszer mindenkinek a segít? jó szándékot! Zsófi

Törölt felhasználó

Ez a grízes-mézes /Mézes krémes/ nem drága, viszont isteni finom. Egy jó tanács saját tapasztalatból: a lapokat ne süsd barnára, hanem amikor kezd színesedni kész. Ugyanis ekkor nem keményedik meg nagyon és ha meg töltöd a lapokat, kb. 3 óra h?t?ben és szelhet?. Én szoktam a griz helyett 3-4 ev?kanál finomlisztet tenni a krémbe. Sok sikert és jó étvágyat! üdv: Marika

Szarvasné Marcsi

Szia! Köszönöm a jó tanácsot :) Én szeretem az ilyen mézes lapoknál, ha szép barna színük van :) Nem zavar, hogy sokat kell várni, míg megpuhul, mert szerencsére nem türelmetlen a család ebb?l a szempontból :) :) :) De természetesen mindenki úgy készíti el, ahogy neki tetszik és az ? szájíze szerint jó :) Köszönöm a sok jókívánságot, viszont kívánok én is minden jót :) Üdv, Marcsi

Olaszné Anci

Kedves Szarvasné Marcsi ! Elmentettem, köszönöm, biztosan finom ! Üdv: Anci

Szarvasné Marcsi

Kedves Anci! Köszönöm :)

Törölt felhasználó

szia! Ez a grizes - mezes egy mezes - kremes?? köszi

Szarvasné Marcsi

Szia! Ez grízes-mézes süti, nem krémes

dnejudit

Szia Marcsi! Nagyon tetszik a recepted, ki is próbálnánk, de egy kérdésem lenne: hogyan készíted a csokimázat, hogy az ne törjön meg a kihülés után, a szeleteléskor???? Tudod, olyan finom "puha" maradjon??? köszönöm a választ

Szarvasné Marcsi

Szia! Az az igazság, hogy ez a máz, teljesen hasra ütés szer?en sikerült :) Én is gondban voltam mindig, hogy hogy csináljam meg a tökéletest, de soha nem sikerült. Gondoltam egyet és egy kis lábasba raktam 2-3 ev?kanálnyi sima kakaóport, ízlés szerinti cukrot, egy kis vizet -attól függ?en, hogy milyen s?r?ségüre akarod-, és egy pici olajat a fénye miatt. És így sikerült, és azóta is így csinálom :) De a mennyiséget azt mind találomra raktam bele, figyeltem, hogy mennyi és milyen min?ség lesz. Remélem, hogy egy picikét tudtam neked segíteni és neked is sikered lesz :)

Törölt felhasználó

Megcsináltam nagyon finom lett:) Én tortabevonót használtam (Party ét) és kevertem hozzá 1 ev?kanál tejet.Így a máz puha maradt,nem tört a szeletelésnél :))) A sütit kicsit kevesebb cukorral készítettem a krémet is és a tésztát is ,és nagyon finom így is :)) Köszönöm a receptet :)

Szarvasné Marcsi

Szia! Örülök, hogy neked is sikered lett vele :) Természetesen mindenki a saját szája íze szerint készíti el :)

Törölt felhasználó

Megcsináltam, és nagyon finom lett.Annyi kérdésem lenne, hogy mennyi grízt kellett volna f?znöm, mert szerintem kicsit keveset tettem bele?

Szarvasné Marcsi

Szia! Nekem az 5 ev?kanál gríz tökéletesen elég mennyiség, de ha neked kevés, akkor nyugodtan növelheted ezt, persze akkor a tej mennyiséget is növelned kell.

Törölt felhasználó

Szia! Most sütöm!:) Totál ki kell h?teni a lapokat töltés el?tt?Te hogyan szoktad egymáson ?köszi,Rita

Szarvasné Marcsi

Szia! Nem, nem szoktam kih?teni teljesen. S?t arra törekszem, hogy minél hamarabb összetudjam rakni. Jól beszoktam bugyolálni még pluszban, hogy hamar megpuhuljon, mert a család nálunk nem nagyon türelmes, ha ilyen süti kerül az asztalra :)

Törölt felhasználó

Ma megsutottem a suteményt.Jol sikerult szerintem.Most még várni kell,hogy puhuljon.Remélem finom lesz és izleni fog a családnak.Most rendhagyo voltam,mert mindig megvoltak a receptjeim az unnepekre.Most tobbek kozott ezt választottam, de nem bántam meg.Koszonom a receptet! :-)

Törölt felhasználó

Halihó!!!Én is megsütöttem a sütikédet,már csak a várakozás gyötrelme van vissza :(.Minden jól ment,nagyon remélem ízleni fog a Kandúroknak :)

Szarvasné Marcsi

Szia! Remélem, hogy ízlett nekik és persze neked is :)

Suzy_v

Megsütöttem! Nagyon fincsi lett. Ez lett a család egyik kedvence! Köszi a receptet. :-)

Szarvasné Marcsi

Szia! Köszönöm és nagyon örülök, hogy neked is sikerült és tetszett a családnak is :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek