Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos-meggyes piskóta

Rumos-meggyes piskóta
Rumos-meggyes piskóta
47 perc / előkészület: 30 perc sütés: 17 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ebben mindenki megtalálta azt, amit szeret :).

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A meggyes töltelékhez

A vaníliás töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt (gázsütőn 5-ös fokozat), és sütőpapírt terítünk két sütőlemezre.
  2. Készítünk két piskóta tésztát. A tésztához szétválasztjuk a tojásokat, aztán robotgéppel két részletben habosra verjük a tojásfehérjéket. Először csak lágy habot készítünk belőle, amelyhez apránként hozzászórjuk a cukor felét és tovább verjük, amíg kemény és fényes nem lesz. Majd a tojássárgáját robotgéppel 5 perc alatt összehabosítjuk a maradék cukorral, és rászitáljuk a kakaóport, majd a géppel jól elvegyítjük. 
  3. A kakaós-tojássárgás habba fakanállal óvatosan belefogatjuk a fehérjehabot, és a masszát széles pengéjű késsel egyenletes vastagságban szétkenjük a sütőlemezen.
  4. A piskótát megsütjük.
  5. Ezalatt összeállítjuk a tölteléket. A meggylekvárhoz hozzákeverjük a rumot és a reszelt citrom héját és kész. 
  6. A vaníliás töltelékhez elkészítjük a vaníliapudingot a 8 dl tejjel, és ha már besűrűsödött hozzákeverjük a 10 dkg margarint. 
  7. Majd ha kész a piskóta, összeállítjuk a sütit. Az egyik piskótalapot megkenjük a meggyes töltelékkel, majd ha kicsit hűlt, elkenjük rajta a vaníliás tölteléket, és a másik piskótalapot rárakjuk a tetejére, és kész is.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30×40 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 717
elküldve: 0
receptkönyvben: 99
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

FlyingFeathers

Mióta szakács: 2012.02.11.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

rumos piskóta, vaníliakrémes piskóta, vaníliakrémes piskóta meggyel

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Dobos Tibor
Dobos Tibor Fri, 2012-02-17 16:47

A férjem nevén vagyok bejelentkezve, de én fogom elkészíteni a fincsi sütit:-)

816
tojás 12 db
cukor 30 dkg
cukrozatlan kakaópor 10 dkg
meggylekvár 30 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
rum 1 ek
tej 8 dl
vaníliás pudingpor 2 csomag
margarin 10 dkg
cukor 8 ek