Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos-meggyes krémes

Rumos-meggyes krémes
Rumos-meggyes krémes
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A párom egyik kedvence a meggyes süti, az enyémek pedig a vaníliás édességek, a kettő vegyítésével jött létre ez a viszonylag egyszerűen elkészíthető meggyes-krémes :)

hozzávalók / 8 adag

Piskótatészta

Vaníliás krém

Meggyes krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskótatészta

  1. A hozzávalókból 2 db piskótalapot készítünk a következőképpen: 6 tojást szétválasztunk; a fehérjét kemény habbá verjük; a sárgájához hozzákeverünk 6 ek cukrot, majd lassan a cukros masszát belekeverjük a fehérjébe.
  2. Majd lassan adagolva belekeverünk 6 ek lisztet, 1 tk sütőport és 3 ek olajat is.
  3. Sütőpapírral kibélelt tepsiben 180-200 fokon megsütjük kb. 15-20 perc alatt.
  4. A hozzávalók másik feléből ugyanígy elkészítjük a másik lapot is.

Vaníliás krém

  1. Megfőzzük a pudingot a tejjel és cukorral, hagyjuk kihűlni.
  2. Felverjük a habtejszínt a zselatin fixszel.
  3. Hozzáadjuk a kihűlt pudingot, és a néhány csepp rumaromát, jól elkeverjük.

Meggyes krém

  1. Megfőzzük a meggybefőttet a pudinggal, néhány csepp rumaromával, hagyjuk kihűlni.

Összeállítás

  1. Az egyik piskótalapra rákenjük a meggyes krémet.
  2. Erre rákenjük a vaníliás krém 3/4-t.
  3. Leborítjuk a másik piskótalappal, majd a maradék krémmel bekenjük a tetejét.
  4. Hűtőbe tesszük legalább fél napra/éjszakára, majd nagy örömmel elfogyasztjuk :)
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 30 x 40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 368
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss_Anna

Mióta szakács: 2015.08.22.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Nosalty receptverseny
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

meggyes-krémes, meggyes-krémes piskóta, meggyes-krémes rumos piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

692
tojás 12 db
finomliszt 12 evőkanál
cukor 12 ek
sütőpor 2 tk
napraforgó olaj 6 ek
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 8 dl
cukor 6 ek
vaníliás cukor 3 csomag
habtejszín 5 dl
rumaroma 2 csepp
zselatinfix 1 csomag
meggybefőtt 0.5 kg
vaníliás pudingpor 1 tasak
rumaroma 2 csepp