r
Nosalty Logó

Rumos kávé szelet

Ryn
Rumos kávé szelet
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Máz

1224
Kalória
28.6g
Fehérje
187.8g
Szénhidrát
39.9g
Zsír
57.6g
Víz
188.8g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
144.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 1224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 4896 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Piskóta

Krém

Máz

Összesen 222 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1016.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    345 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    413 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    187.8 g
  • Cukor
    144 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    57.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    226 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    190 micro
Összesen 1224 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.3 g

Zsír

  • Összesen
    159.4 g
  • Telített zsírsav
    69 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4066.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1381 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    714 mg
  • Nátrium
    1650 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    751 g
  • Cukor
    577 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

Víz

  • Összesen
    230.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    918 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    464 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    174 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    761 micro
Összesen 4896 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    184.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    41 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 222 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. Tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a vízzel habosra verjük mixer segítségével, miközben fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot. Alaposan összedolgozzuk, amíg fehér nem lesz, ekkor lassan adagoljuk hozzá a darált mogyorót, amit előtte elkeverünk a sütőporos liszttel.
  2. A fehérjét alaposan felverjük géppel vagy kézi habverővel, és lassan a masszába forgatjuk bele, lehetőleg ne törjön nagyon össze.
  3. Lisztezett tepsibe forgatjuk, majd 20 perc alatt készre sütjük, utána pedig kihűtjük.

Krém

  1. A tejben (még hidegen) elkeverjük a vaníliás cukrot és a lisztet csomómentesre, majd magasabb fokozaton pár perc alatt besűrítjük, folyamatosan keverés mellett a tűzhelyen. Miután elég sűrű, félrehúzzuk a platniról, és mehet bele a kávé. Elkeverjük és kihűtjük. Amikor már hideg, hozzáadjuk a rumaromát (én erős aromát tudtam vásárolni, amiből nagyon minimális szükséges a kellő íz kikeveréséhez).
  2. A szobameleg teavajat alaposan, amennyire bírjuk, kikeverjük a porcukorral és a mogyoróval együttesen, ehhez adjuk hozzá a hideg főzött krémet, és összedolgozzuk, csomómentes állagúra.
  3. Ezután a kihűlt piskótára kenjük a krémet, és egy kis időre a fagyasztóba tesszük, hogy megdermedjen. (kb 20 perc)

Máz

  1. 1 csomag glazúrport 7 dl forró tejben besűrítjük, kicsit várjuk, hogy visszahűljön kézmeleg állagúra, és meglocsoljuk vele a süteményt.
  2. Hűtőbe tesszük 2-3 órára pihenni, majd felszeletelve tálaljuk. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 p
  • Főzés ideje: 5 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 20x18x4

Nagymama receptes könyvében leltem rá. Leteszteltük, bejött :)

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek