Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rumos kávé szelet

Rumos kávé szelet
Rumos kávé szelet
60 perc / előkészület: 35 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymama receptes könyvében leltem rá. Leteszteltük, bejött :)

hozzávalók / 4 adag

Piskóta

Krém

Máz

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. Tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a vízzel habosra verjük mixer segítségével, miközben fokozatosan hozzáadjuk a kristálycukrot. Alaposan összedolgozzuk, amíg fehér nem lesz, ekkor lassan adagoljuk hozzá a darált mogyorót, amit előtte elkeverünk a sütőporos liszttel.
  2. A fehérjét alaposan felverjük géppel vagy kézi habverővel, és lassan a masszába forgatjuk bele, lehetőleg ne törjön nagyon össze.
  3. Lisztezett tepsibe forgatjuk, majd 20 perc alatt készre sütjük, utána pedig kihűtjük.

Krém

  1. A tejben (még hidegen) elkeverjük a vaníliás cukrot és a lisztet csomómentesre, majd magasabb fokozaton pár perc alatt besűrítjük, folyamatosan keverés mellett a tűzhelyen. Miután elég sűrű, félrehúzzuk a platniról, és mehet bele a kávé. Elkeverjük és kihűtjük. Amikor már hideg, hozzáadjuk a rumaromát (én erős aromát tudtam vásárolni, amiből nagyon minimális szükséges a kellő íz kikeveréséhez).
  2. A szobameleg teavajat alaposan, amennyire bírjuk, kikeverjük a porcukorral és a mogyoróval együttesen, ehhez adjuk hozzá a hideg főzött krémet, és összedolgozzuk, csomómentes állagúra.
  3. Ezután a kihűlt piskótára kenjük a krémet, és egy kis időre a fagyasztóba tesszük, hogy megdermedjen. (kb 20 perc)

Máz

  1. 1 csomag glazúrport 7 dl forró tejben besűrítjük, kicsit várjuk, hogy visszahűljön kézmeleg állagúra, és meglocsoljuk vele a süteményt.
  2. Hűtőbe tesszük 2-3 órára pihenni, majd felszeletelve tálaljuk. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x18x4 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 646
elküldve: 1
receptkönyvben: 30
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Ryn

Mióta szakács: 2016.07.17.
20 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: nehéz
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mogyorós süti, kávés süti

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1224
finomliszt 110 g
törökmogyoró 40 g
cukor 150 g
sütőpor 1 teáskanál
tojás 3 db
víz 7 evőkanál
tej 3 dl
finomliszt 3 púpozott ek
vaníliás cukor 3 csomag
feketekávé 3 ek
rumaroma 6 csepp
teavaj 100 g
porcukor 240 g
törökmogyoró 30 g
tükörglazúrpor 200 g
tej 7 dl