r
Nosalty Logó

Vörösboros kakaspörkölt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Edit
Vörösboros kakaspörkölt
adag
Főzés
perc
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 611 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2445 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 108 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    771.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    419 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    133 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    59 micro
  • β-karotin
    311 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 611 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    195.7 g

Zsír

  • Összesen
    154.5 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    765 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3085.2 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    213 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    1674 mg
  • Nátrium
    743 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1321.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    532 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    102 micro
  • K vitamin:
    45 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    652 mg
  • Retinol - A vitamin:
    418 micro
  • α-karotin
    236 micro
  • β-karotin
    1243 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 2445 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    227 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kakast feldaraboljuk. A zsírját kisütjük, és azon dinszteljük meg a 2 db kockára vágott hagymát.
  2. Lehúzzuk a tűzről, és pirospaprikát belekeverjük, pici vízzel felöntjük, sózzuk, borsozzuk.
  3. Beletesszük a feldarabolt kakast, és kb 1 óráig fözzük (A főzési idő attól függ, hogy mennyire öreg a kakasunk!) Ha kell, pici vizet öntünk néha alá.
  4. Amikor puha a hús, rávágjuk a paradicsomot, a paprikát, a megmaradt hagymát karikára vágva, felöntjük a borral, és még kb. 10-15 percig főzzük fedő nélkül, hogy a végén csak sűrű szaft maradjon rajta, de víz ne!
  5. Amig fől elkészíthetjük a köretet (nokedli, tészta stb...)
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 37934
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 11.

Ajánló

Nokedlit készítettem mellé, mert azzal szeretjük. De főtt krumplival is finom. Jó étvágyat hozzá!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az idén nagyon sok kakasunk volt, ezért azokat vágtuk, hogy a tyúkok megmaradjanak süteményalapanyag-gyárnak :). Nagyon szeretjük pörköltnek egy kis vörösborral megbolondítva, és természetessen lecsósan.

Hozzászólások (4)

Tarackos

Nem öntjük fel a pörkölt alapot vízzel!

Edit

Kedves Tarackos ! Én felszoktam önteni , mi így szeretjük:)) Boldog Békés Karácsonyt :)) Üdv Edit

Törölt felhasználó

Nem kötözködni akarok de ha a paradicsomot ,paprikát, meg a hagyma egy részét a vége el?tt rakod bele 10-15 percel kizárt hogy szétf?ljön és megadja a s?r? szaftját a dolognak....ezeket az elején szokás belerakni,bárhol is készüljön az étel.

Edit

Nem veszem kötözködésnek :) De van elég s?r? szaft alatta így is. Mi így szeretjük kicsit lecsósan:))Nem szeretem amikor a paprikahaj összepöndörödve van az ételben:)A képen látszik is , hogy a paprika egyben van . Üdv Edit

Törölt felhasználó

végül is így is van a pörköltnek egy egyedi íze az biztos...:)jól néz ki az tuti

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Általában az egyszerű ételek híve vagyok, melyekhez a hozzávalókat a...

Közös kalandba kezdünk veletek: itt a Nosalty Főzőklub! Cikksorozatunk keretében minden hónapban megismerkedhettek egy Nosaltys hobbiszakácsunkkal, aki szenvedélyesen süt-főz, fotóz, ételeket alkot, kreativitásával és saját receptjeivel színesíti a mi kis gasztroközösségünket. Júniusban Baloghné Kele Juditot ismerhetitek meg egy kicsit közelebbről, aki szép képeivel és újító receptjeivel gazdagítja az oldalunkat, Judit69 néven. Szia, Judit!

Nosalty

További cikkek