Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Teljes kiőrlésű zsemle

Teljes kiőrlésű zsemle
Teljes kiőrlésű zsemle
60 perc / előkészület: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmazó zsemle, ami a mélyhűtést is kiválóan bírja.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Opcionálisan a száraz hozzávalókhoz keverhetünk magkeveréket, esetleg lenmagpelyhet és/vagy fűszereket, pl. őrölt köményt, pici borsot, vagy bármit ízlés szerint csak, hogy változatosabb legyen.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Összekeverjük a száraz hozzávalókat.
  2. Ezután a nedveseket (a tojást felverve) hozzákeverjük villával.
  3. Ekkor ez még egy nagyon lágy massza, amit fél óráig állni hagyunk.
  4. Ezután már nedves kézzel 6 vagy 7 gombócot tudunk belőle formázni, amiket egy szilikonos (ez fontos!) sütőpapírral bélelt tepsibe teszünk. Picit lelapítjuk.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 113
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

bebe74

Mióta szakács: 2014.05.07.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: zsemle
hasonló kategóriák: kifli, briós, croissant, hamburger-buci, perec, buci, pita, édes leveles, bagel, burek

egyéb elnevezések

teljes kiőrlésű buci

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

337
teljes kiőrlésű liszt 150 g
rozsliszt 50 g
zabpehely 50 g
útifű maghéj 20 g
sütőpor 6 g
2 kávéskanál
tejföl 175 g
tojás 1 db
víz 1.5 dl