r
Nosalty Logó

40 perces hamburgerzsemlék

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
norcsikiss
40 perces hamburgerzsemlék
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 193 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2310 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 206 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 193 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1569.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    209 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    108 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    597.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    391 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 2310 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 206 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fél liter langyos vizet elkeverjük a cukorral és az étolajjal, majd egy dagasztó tálban felfuttatjuk benne az élesztőt (kb. 5-10 perc).
  2. A robotgép dagasztó fejét használva elkezdjük hozzáadni a lisztet és a sót, ízlésünknek megfelelően. Addig adagoljuk a lisztet, míg egy sima, lágy és egynemű tésztát nem kapunk.
  3. Kivesszük a tálból, és lisztezett deszkára helyezzük. 12-16 egyforma zsemlét formázunk belőle.
  4. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre helyezzük a zsemléinket. Öt percet pihentetjük. Tojással megkenjük, majd a magvakkal ízlés szerint megszórjuk.
  5. Előmelegített sütőben 20-25 percet sütjük. (Mindig le szoktam tesztelni a zsemlék talpát. Akkor jó, ha a talpa és a teteje is szép aranybarnára sült.)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 24651
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 08.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

40 perces hamburgerzsemlék
norcsikiss 12 recept

Valami miatt a zsemlék és a gyors dolgok őrültje vagyok. Ez a recept zsemle is és gyors is, ugyanis körülbelül 40 perc alatt ehető zsemléket tudunk készíteni.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ma megsütöttem a""" 40 perces hamburgerzsemlét"", finom lett ,de nekem a tésztája híg galuska tésztát adott a recept, mindent rendesen kimértem, mindent a recept szerint tettem, mivel híg volt a tésztám tettem hozzá még lisztet ,de így meg kicsit nehéz lett a zsemlém. Elfogyott ,,,, kérhetek tanácsot?? Köszönöm. Tihanyiné Marika

norcsikiss

Szia! Azért is írtam, hogy amennyi lisztet felvesz a tészta annyit pluszban adjunk hozzá. Nagyon lágy tésztát kell, hogy kapjunk, elég ragadósat, de a galuskatésztánál jóval tömörebbet. Én mindig érzésre csinálom ?ket, mikor a dagasztószárra felmászik a tészta és már nem ragad az edény oldalához akkor jó a tészta, a végén ha olajat teszel még hozzá akkor el is válik rendesen az edényt?l és egyszer?en lehet formázni a zsemléinket. Remélem sikerrel jársz következ? alkalommal. Nóri

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.