r
Nosalty Logó

Rozsos-diós kenyér kacsasütőben sütve

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Rozsos-diós kenyér kacsasütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 513 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3076 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 254 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15 g

Zsír

  • Összesen
    11.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1320.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    224 mg
  • Nátrium
    926 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 513 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89.8 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7924.5 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    422 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    358 mg
  • Foszfor
    1346 mg
  • Nátrium
    5556 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    413 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    696 micro
Összesen 3076 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    650.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    456 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 254 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Langyos, cukros vizen felfuttatjuk az élesztőt.
  2. Keverőgépben hozzáadjuk a joghurtot, majd a szilárd összetevőket és összedagasztjuk 20 perc alatt, 1 órán át kelesztjük.
  3. Ha megkelt átgyúrjuk, belehelyezzük a sütőtálba (jó jénai, vagy bármi, aminek teteje is van. Kikenjük az alját olajjal/vajjal, vagy sütőpapírt teszünk alá. Én semmit sem, mert teflon sütőbe tettem). Újra megkelesztjük.
  4. Ha megkelt, bevagdaljuk a tetejét, langyos vízzel lespricceljük és 210 fokon 20 percig lefedve, majd a hőt lecsökkentve 180 fokra fedő nélkül még 10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 36
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3603
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 02.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Rozsos-diós kenyér kacsasütőben sütve
Évi néni 1830 recept

Direkt ezért vettem kacsasütőt, hogy abban süthessem a kenyeret. Ez egy nagyon jó ízű kenyér lett. Kicsit a burgonyapehely miatt lágyabb lett, mint reméltem, de az íze fenséges.

Hozzászólások (4)

Törölt felhasználó

Mindenkinek nagyon boldog új évet kívánok. Kedves Éva néni! Szeretném megsütni, de nem tudom mi az az öregtészta. Segítenél? Köszönettel.

Évi néni

Szia! Neked is boldog új évet! Limarától olvastam az öreg tésztát, és azóta használom is, mert így kevesebb éleszt? szükséges a kenyérhez, amit én fontosnak érzek, mivel a sok éleszt? fogyasztása nem egészséges. Nagyon szépen megkelnek a kenyerek t?le. Még nagyon meleg hely sem kell nekik, csak id?. Öreg tészta: 50 dkg BL-80-as kenyérliszt, 3 dl langyos víz, 1 tk cukor, 2 ek olaj, egy csipet só. Ezt össze kell gyúrni(ha van kenyérsüt?d, akkor úgy könnyebb, de nem fontos), aztán ezt a tésztát egy tálban, keleszt?tálban letakarva ott felejted valahol szobah?mérsékleten egy fél napra, majd újra átgyúrod, elosztod három részre, azokat külön-külön folpackba (duplán) csavarva a h?t?be teszed. Egy ekkora nagyságú kenyérhez egy adagot használsz el. Nem kell megijedni, egy hétig is b?ven eláll az öreg tészta. Ha szeretnél kenyereket sütni, feltétlenül nézd meg a "Limara péksége" oldalt, ott mindent megtalálsz, ami ehhez szükséges. Egyszer?en imádom, amit csinál. Jó sütögetést kívánok és szép, duci, illatos kenyereket. Üdv: Évi néni

Csorba-Simonné Judit

Ez a kovász. Jobb, mint az éleszt?. Ha kenyeret sütöttél, a dagasztóban maradt tésztát elteszed és a következ?nél felhasználod. Üdv: Judit

Törölt felhasználó

Kedves Évi néni köszönöm szépen a részletes utmutatás:) JUditnak is köszönöm a segítséget:)

Évi néni

Nagyon szívesen. Ha tudok, bármikor, bármit kérdezz csak. Üdv: Éva Egyébként elkészítetted már?

Chris71

Kedves Évi néni! Megsütöttem a kenyeredet...nagyon finom lett. Azt szeretném kérdezni, hogy tároljam helyesen a kenyeret, hogy ne száradjon ki, és ne is penészedjen be. Olyan szívesen próbálkozom a kenyérsütéssel, de a kenyerek ált. nem egy személyre szólnak...így id? mire nálam elfogy. A múlt héten megsütöttem a tépeget?s kenyeret...egyik felét tépeget?snek sajtosan...a másikat kis cipónak....nagyon finom lett, ma fogyott el a cipó...igaz már morzsálódott, de még mindig puha volt. Bár ahogy olvasom a sztorijaidat, nálatok napi szinten fogy a kenyér, de hátha tudnál segíteni... El?re is köszönöm...és Boldog Új Évet Kívánok! Kriszta

Évi néni

Kedves Kriszta! Csak egy ötlet, ha nem szeretnéd sokáig enni ugyanazt a kenyeret, felezd el az adagot. Én egyébként kenyértartóban tartom, de beteszem plusz egy papír zacskóba is, mert akkor nehezen szárad ki. És nekem könny?, mert ketten eszik a kenyeret. Képzeld el, hogy ennyi féle kenyeret sütök, de gyakorlatilag alig szoktam enni, mert hízok t?le. Néha majd meg ?rülök egy kis kenyérért, de csak ritkán engedem meg magamnak, hogy keveset egyek bel?le. Persze azért néhány falatot megkóstolok, de az szinte semmi. Most viszont kilófaló lisztb?l sütöttem. Kíváncsi leszek, abból mennyit ehetek b?ntelenül. A tönkölyre is azért szoktam, mert jóval kevesebbel is jól lehet lakni a nagy fehérjetartalma miatt, ráadásul nagyon finom és nagyon szép kenyereket lehet sütni bel?le, ami sokáig friss marad. Ajánlom figyelmedbe. Szép estét, BUÉK! Üdv: Évi néni

Chris71

Nagyon köszönöm a választ Évi néni! Els?re kicsit félek változtatni az adagokon...a kovász pedig teljesen új dolog számomra...így inkább megcsináltam a teljes mennyiséget. Van esetleg vmi szabály, mennyi liszthez, mennyi kovászt kell adagolni? A tönkölylisztet már rég használom, szinte teljesen kiváltottam vele a finomlisztet, de a kenyérlisztet még nem mertem kihagyni. Egyébként úgy veszem észre, hogy a gyors kovásszal készült kenyerek is tovább maradnak frissek, mint a sima éleszt?s...és úgy hallottam, hogy az igazi kovásszal pedig akár egy hétig is friss maradhat. És ahogy emlékszem, még gyermekkoromból mamáék is csak hetente egyszer vettek egy 3kg-os kenyeret...és az is egész héten ehet? maradt. Talán egyszer én is eljutok az igazi kovászos kenyérig. :) Addig is szorgalmasan próbálgatom a gyönyör? kenyereidet! Szép napot! Kriszta

Évi néni

Kedves Krisztina! Igazi kovásszal néhányszor sütöttem kenyeret. Valóban sokáig friss marad. Szerintem a gyors kovász ugyanúgy m?ködik, mint az igazi. Igaz, valamennyi éleszt? szükséges hozzá, de nem túl sok. A kovász - liszt arány 1/3 - 1/4 : 1 , a liszt javára. Én nagyon beleszerettem a tönköly lisztbe. B?vebben találsz kenyereket és péksüteményeket a blogomon: http://evinenikulinariskalandozasai.blogspot.hu/ Üdv: Évi néni

Chris71

Köszönöm ismét a segítséget...már néztem a blogodat...:), keresem itt és ott is az újdonságokat:) Üdv: Kriszta Ui:ma a Barceszt sütöttem meg:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek