Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott zsemle túróval

Rakott zsemle túróval
Rakott zsemle túróval
55 perc / előkészület: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyerekkorom egyik kedvenc édessége volt, csak a nagymamám túró nélkül készítette. Akkor több tejet  forralt,
és a maradék tejben elkevert kettő tojást. Ezt a tojásos tejet ráöntötte a zsemleszeletek tetejére.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet felforraljuk, teszünk bele 3 ek cukrot, hagyjuk langyosra hűlni.
  2. Közben a zsemléket felszeleteljük, és elkészítjük a tölteléket.
  3. A két tojássárgáját a maradék cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, ha szeretjük, a mazsolát, és a túrót. A tojásfehérjéket habbá verjük, és lazán a túrós masszához keverjük.
  4. Egy tepsit margarinnal kikenünk, zsemlemorzsával behintjük.
  5. A zsemleszeletek felét egyenként megáztatjuk a tejben, és sorban lerakjuk a tepsibe.
  6. Ráöntjük a túrót, és a maradék zsemlékkel befedjük.
  7. Előmelegített sütőben pirosra sütjük. Ha megsült, kivesszük a sütőből, pihentetjük (kicsit összemegy), és tálcára borítjuk. Tetejét porcukorral megszórjuk.

  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28×17×8 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 23 565
elküldve: 5
receptkönyvben: 221
elkészítve: 8/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Erika

Mióta szakács: 2010.02.28.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: felfújtak
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós zsemlefelfújt

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mermaid25
mermaid25 Sat, 2016-03-12 05:57

Nagyon finom lett :) Biztos, hogy sokszor fogom még készíteni, imádom az ilyen jellegű édességeket :) Köszönöm a receptet!

mozsu25
mozsu25 Wed, 2014-07-30 11:06

Olyan kérdésem lenne, hogy ezt lehet kenyérrel is készíteni? Vagy csak zsemlével?

boszi67
boszi67 Sat, 2011-05-14 13:05

SZIA ERIKA!
Most fedeztem fel ezt a szakácskönyvet,még kezdő Netező vagyok.De mondhatom nagyon megörültem mikor megtaláltam a receptedet.Édesanyám szokott rakott zsemlét csinálni gyerekkoromban,túró nélkül.Az is finom volt.De ez valami isteni,a túróval.Imádja az egész Család.Tegnap megsütöttem ,ma megint meg kellett sütnöm.Már tovább is adtam a barátnőmnek a receptet.A mai adagba reszeltem egy kis citromhéjat,így a túrónak lett egy kis pikáns íze.Így is nagyon fincsi.Köszönöm a receptedet.Szép hétvégét mindenkinek.Üdv.Gabi.

binci69
Zsuzsa (2.) / binci69 Thu, 2010-12-02 19:35

Szia Erika!

Száraz zsömle mindig akad itthon, a túrósat meg nagyon szeretjük. Tehát ez nekünk egy tökéletes recept! Szombaton ez lesz a menü!
Köszönöm!
Üdv.:Zsuzsa

Bubiréka
Erika / Bubiréka Tue, 2010-08-31 06:50

Szia!
Ez csak egy körülbelüli idő. Attól is függ, hogy milyen a sütőd. Az enyém gázsütő.
Jó sütögetést!
Üdv: Erika

Bubiréka
Erika / Bubiréka Sun, 2010-08-29 15:36

Szia!
A zsemléket több darabba vágd, szeleteld.( kb. 5-6 szelet lesz attól függ milyen vastagra vágod)
Szép napot: Erika

Makkermanó
Makkermanó / Makkermanó Sun, 2010-08-29 15:50

Köszi, Erika! Mindenképp ki fogom próbálni a receptedet, mert imádom a túrót! :-)
Neked is további szép vasárnapot: "makkermanó"!

zsuzskabébi
zsuzskabébi Sat, 2010-08-28 16:28

Kedves Erika,
ez vajon hidegen is finom/ehető? Vicces, hogy most került fel a recept, mert épp előkerült a hűtőből túró, és véletlenül hazahoztam 4 majdnem száraz zsemlét. Köszönet a receptért!

Bubiréka
Erika / Bubiréka Sat, 2010-08-28 18:11

Kedves Zsuzskabébi!
Ez az édesség hidegen is kiváló, ehető. Jó sütést kívánok.
Szia: Erika

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2010-08-28 14:54

Egyre több nagyitól származó recept jön.Ezek nagyon jók!A tiedet is mentem.Köszi.Bogi

611
zsemle 6 db
tojás 2 db
tehéntúró 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
mazsola 1 marék
cukor 10 ek
tej 8 dl
margarin 1 ek
zsemlemorzsa 1 ek