adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
A húshoz
-
0.5 db citrom
-
2 teáskanál rozmaring
-
6 gerezd fokhagyma
-
4 ek olívaolaj
-
bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
-
1 dl fehérbor
-
2 dl csirkealaplé
A mártáshoz
-
1 dl tej
-
1 púpozott ek finomliszt
2611
Kalória
205.7g
Fehérje
15.7g
Szénhidrát
181.1g
Zsír
787.4g
Víz
816g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
3.2g
Cukor
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
A húshoz
-
1600g csirke2339 kcal
-
43g citrom7 kcal
-
0g rozmaring0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
16g olívaolaj141 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g só0 kcal
-
50g fehérbor41 kcal
-
100g csirkealaplé7 kcal
A mártáshoz
-
50g tej28 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
Összesen
2611
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 205.7 g
Zsír
-
Összesen 181.1 g
-
Telített zsírsav 50 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 80 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 816 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3365.9 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 161 mg
-
Kálcium 203 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 229 mg
-
Foszfor 1635 mg
-
Nátrium 1111 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 15.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 787.4 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 446 micro
-
B6 vitamin: 4 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 32 mg
-
D vitamin: 109 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 74 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 71 micro
-
Kolin: 656 mg
-
Retinol - A vitamin: 446 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6 micro
Összesen
2611
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 411.4 g
Zsír
-
Összesen 362.1 g
-
Telített zsírsav 99 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 159 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 74 g
-
Koleszterin 1632 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6731.8 g
-
Cink 29 mg
-
Szelén 323 mg
-
Kálcium 407 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 457 mg
-
Foszfor 3270 mg
-
Nátrium 2223 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 1574.8 g
Vitaminok
-
Összesen 1
-
A vitamin (RAE): 893 micro
-
B6 vitamin: 8 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 64 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 53 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 149 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 142 micro
-
Kolin: 1312 mg
-
Retinol - A vitamin: 892 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 11 micro
Összesen
5223
kcal
- 17% Fehérje
- 1% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 66% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11 g
Zsír
-
Összesen 9.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 43 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 179.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 87 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrát
-
Összesen 0.8 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
Víz
-
Összesen 41.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 4 micro
-
Kolin: 35 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Összesen
139
kcal
Elkészítés
A húshoz
- Előmelegítjük a sütőt 200 C-ra. Megmossuk a húst, és egy tűzálló edénybe tesszük. A fél citromot tovább felezzük (egy negyed citrom kerül egy madárba).
- A madarak belsejébe nyomjuk a citromokat és a rozmaringot. A húst bekenjük az olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A fokhagymákat a hús mellé rakjuk. Betesszük 25 percre sülni.
- A csirke alaplevet összekeverjük a fehérborral, és a húsra öntjük. Levesszük a sütő hőfokát 180 C-ra, majd további 35 percig sütjük, és közben kb. háromszor locsolgatjuk a levével.
- A tejet a liszttel csomómentesre keverjük. Ha megsültek a madaraink, akkor elkészítjük a mártást: egy kis lábasba öntjük ki a hús alól a boros levet, és feltesszük főzni pár percre, és egyben be is habarjuk a lisztes tejjel.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Sütés ideje: 60 p
- Sütés hőfoka: 200 °C
Nagyon könnyű az elkészítése és igen finom! Mi általában egy jércét készítünk fejenként, de más szárnyashússal is készíthető, akkor kb. 300 g húst ajánlanék fejenként.