r
Nosalty Logó

Rozmaringos-fokhagymás jérce boros mártással

NS
Rozmaringos-fokhagymás jérce boros mártással
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húshoz

A mártáshoz

2611
Kalória
205.7g
Fehérje
15.7g
Szénhidrát
181.1g
Zsír
787.4g
Víz
816g
Koleszterin
1.1g
Élelmi rost
3.2g
Cukor
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 2611 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 5223 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A húshoz

A mártáshoz

Összesen 139 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    205.7 g

Zsír

  • Összesen
    181.1 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3365.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    1635 mg
  • Nátrium
    1111 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    787.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    71 micro
  • Kolin:
    656 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 2611 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    411.4 g

Zsír

  • Összesen
    362.1 g
  • Telített zsírsav
    99 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    159 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    1632 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6731.8 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    323 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    457 mg
  • Foszfor
    3270 mg
  • Nátrium
    2223 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    1574.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    893 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    149 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    1312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    892 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 5223 kcal
  • 17% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    179.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    87 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    0.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 139 kcal

Elkészítés

A húshoz

  1. Előmelegítjük a sütőt 200 C-ra. Megmossuk a húst, és egy tűzálló edénybe tesszük. A fél citromot tovább felezzük (egy negyed citrom kerül egy madárba).
  2. A madarak belsejébe nyomjuk a citromokat és a rozmaringot. A húst bekenjük az olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A fokhagymákat a hús mellé rakjuk. Betesszük 25 percre sülni.
  3. A csirke alaplevet összekeverjük a fehérborral, és a húsra öntjük. Levesszük a sütő hőfokát 180 C-ra, majd további 35 percig sütjük, és közben kb. háromszor locsolgatjuk a levével.
  4. A tejet a liszttel csomómentesre keverjük. Ha megsültek a madaraink, akkor elkészítjük a mártást: egy kis lábasba öntjük ki a hús alól a boros levet, és feltesszük főzni pár percre, és egyben be is habarjuk a lisztes tejjel.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Nagyon könnyű az elkészítése és igen finom! Mi általában egy jércét készítünk fejenként, de más szárnyashússal is készíthető, akkor kb. 300 g húst ajánlanék fejenként.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek