r
Nosalty Logó

Rövid szaftos marharostélyos sült hagymakarikával

Smaragd konyha
Rövid szaftos marharostélyos sült hagymakarikával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

pácos hús

hagyma

1486
Kalória
45.5g
Fehérje
18.7g
Szénhidrát
136.3g
Zsír
223.3g
Víz
182g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
3.6g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 32% Zsír

pácos hús

hagyma

Összesen 1486 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 32% Zsír

pácos hús

hagyma

Összesen 7421 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 32% Zsír

pácos hús

hagyma

Összesen 233 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.5 g

Zsír

  • Összesen
    136.3 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    187 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 1486 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    227.7 g

Zsír

  • Összesen
    681.4 g
  • Telített zsírsav
    187 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    395 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    49 g
  • Koleszterin
    910 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4173.6 g
  • Cink
    50 mg
  • Szelén
    246 mg
  • Kálcium
    244 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    279 mg
  • Foszfor
    2255 mg
  • Nátrium
    1071 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    1116.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    49 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    937 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 7421 kcal
  • 11% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    130.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 233 kcal

Elkészítés

pácos hús

  1. Elkészítjük a pácot: a mustárt, sót, borsot, pirospaprikát összekeverjük.
  2. A hús szeleteket folyó víz alatt megmossuk, kiklopfoljuk, és megkenjük a páccal.
  3. Olívaolajat felforrósítjuk, és a lisztbe mártott pácos hússzeletek mindkét oldalát átsütjük.
  4. Majd kiszedjük a húst egy jénai tálba, felöntjük a marha alaplével, és alufólia alatt sütjük 180 fokon 45 percet (sütőtől függ), míg a lé szafttá válik.
  5. A megmosott hagymát felkarikázzuk, papírtörlőre rakjuk, felitatjuk róla a vizet, és lisztbe mártva, olajban kisütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Vasárnapi ebéd volt. Nagyon ízlett a családnak. Köretnek rizst vagy sült krumplit ajánlok.

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek