Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rostos eperital

Rostos eperital
Rostos eperital
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Én buborékos ásványvízzel kicsit felhígítva iszom. Biztos sokan megvetnek a tartósítószerért, de másképpen nem tudom eltárolni, hogy ne forrjon fel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megpucoljuk, megmossuk, jól lecsöpögtetjük, és pépesre turmixoljuk.
  2. Hozzáadjuk a felforralt és lehűtött vizet, ráhintjük a citromsavat, a nátrium-benzoátot és a cukrot.
  3. Jól összekeverjük, és lefedve hűtőbe tesszük, 10-12 órán keresztül hűtjük.
  4. Másnap szitán átnyomjuk, hogy az eper magja ne kerüljön a szörpbe.
  5. Belekeverjük a rumot, szörpös üvegekbe öntjük, és szorosan lekötjük.
  • költség: 500 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 229
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1083 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: vegán
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

eperszörp, eperszörp házilag, epres ital

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1416
eper 3 kg
víz 9 dl
citromsav 1 teáskanál
nátrium-benzoát 1 kk
cukor 1.2 kg
rum 0.5 dl