Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Roséboros almaleves

Roséboros almaleves
Roséboros almaleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesanyám így főzte az almalevest, én csak továbbfejlesztettem, próbáltam megbolondítani. A receptben a mentes verzió is megtalálható.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A vaníliarúd elhagyható. Ha szükséges cukor még, én tálaláskor teszem bele. A bor mennyisége tetszés szerint növelhető, ennyivel egy kis bukéja lesz, nem veszi át az uralmat a bor. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meghámozott és egyenlő pici darabokra felszeletelt almát feltesszük 1 l vízzel főni kevés vaníliarúd darabkával.
  2. Amikor az alma megfőtt, ráhabarunk, amit én úgy készítek, hogy a tojássárgáját összekeverem egy ek cukorral, majd a két ek rétesliszttel. Ezt hígítom pici tejszínnel, majd a fővőlevesbe öntöm, gyorsan elkavarom. (Mentes verzióban ugyanez, csak laktózmentes tejszínt használok, és rétesliszt helyett 2 púpozott mokkáskanál rizslisztet.)
  3. A habarás után még egy picit főzzük, és a legvégén adjuk hozzá a rosébort.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 255
elküldve: 0
receptkönyvben: 5
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Kodikó

Mióta szakács: 2018.12.26.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

receptkategóriák

egyéb elnevezések

almaleves rozéval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

91
alma 20 dkg
tojássárgája 1 db
cukor 1 ek
rétesliszt 2 ek
habtejszín 10 ml
édes rosé 0.4 dl
vanília 1 db
víz 10 dl